Blocul-fantomă în Giurgiu. Şi-au cumpărat apartamente într-un imobil neterminat VIDEO

În Giurgiu, mai mulţi oameni şi-au construit apartamente într-o clădire fără faţadă, fără balustradă la scări, iar în jur sunt doar stâlpii de rezistenţă. Harnici, locatarii şi-au făcut singuri balcoane şi pereţi. Acum, şi-au scos apartamentele la vânzare.

RomaniaTV.net
06 apr. 2012, 19:37
Blocul-fantomă în Giurgiu. Şi-au cumpărat apartamente într-un imobil neterminat VIDEO

Structura blocului a fost ridicată înainte de 1989, iar apartamentele au fost distribuite muncitorilor din diferite fabrici. Lucrările au fost întrerupte după Revoluţie, iar oamenii s-au trezit că, în loc de apartamente, erau proprietari pe spaţii goale.

Cum numai în România se poate, apartamentele sunt proprietatea unor persoane private, care au autorizaţie de construcţie.

„În 2002 a fost emis un act normativ, o ordonanţă de urgenţă prin care obliga proprietarii de aceste structuri să le finalizeze într-un interval de câţiva ani. Unul sau doi proprietari, în temeiul autorizaţiei de construcţie, şi-au finalizat proprietăţile personale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Giurgiu, Elsa Joantă.

Acum, proprietarii apartamentelor din blocul neterminat caută cumpărători. Blocul adăposteşte aproape 100 de apartamente.