Sfaturile bunicii: Idei practice şi utile pentru gospodărie, litera F

Cine le ştie oare pe toate şi nu are nevoie de sfaturi utile în gospodarie cu care să rezolve acele mici sau mari probleme neprevăzute şi generatoare de stres? Cum nimeni nu-i perfect şi orice sfat e binevenit mai ales pe domeniul gospodariei de zi cu zi, în care avem oricând nevoie să învăţăm, continuăm să îţi oferim noi idei şi informaţii utile, de data aceasta cele care încep cu litera F.

RomaniaTV.net
07 apr. 2012, 10:21
Sfaturile bunicii: Idei practice şi utile pentru gospodărie, litera F

1. Faianţă de teracotă

Faianţa de teracotă va fi curată şi lucioasă dacă o cureţi des cu un amestec din săpun-pastă şi apă.

2. Faianţa şi plăcile de gresie

Faianţa şi plăcile de gresie se pot curăţa repede dacă le ştergi cu un amestec de cretă decantată şi apă. Petele mai dificile se pot îndepărta cu oţet.

După curăţare unge faianţa cu ceară de maşină şi lasă stratul de ceară să stea câteva minute. Înainte de uscare, lustruieşte faianţa cu o cârpă moale. După tratare, faianţa devine lucioasă, iar picăturile de apă se pot îndepărta cu uşurinţă.

Petele de grăsime de pe faianţă, de exemplu, în spatele aragajului, se pot îndepărta cu un amestec de cretă decantată şi oţet. După tratare limpezeşte faianţa cu apă fierbinte. Faianţa fără luciu redevine lucioasă dacă o ştergi cu amoniac.

Citiţi aici mai mult