Iohannis: Am inclus pe agenda CSAT şi o analiză a stadiului dosarului Schengen

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, că pe agenda ședinței CSAT din 17 septembrie a inclus și o analiză a stadiului dosarului Schengen.

07 sept. 2015, 19:33
Iohannis: Am inclus pe agenda CSAT şi o analiză a stadiului dosarului Schengen

„Mai mulți lideri europeni și mai mulți politicieni relevanți, în special din Europa de Vest, cer o nouă analiză a oportunității spațiului Schengen, a modului în care funcționează. Este nevoie să fim foarte atenți la aceste discuții și, din acest motiv, am inclus pe agenda CSAT-ului și o analiză a stadiului dosarului Schengen pentru România”, a declarat Iohannis, în conferința de presă de la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS: 1.785 de refugiaţi vor veni în România. Mai mult, nu

El a susținut că în criza imigranților a fost un avantaj faptul că România nu este membră a spațiului Schengen.

„Faptul că România nu este membră Schengen de data aceasta a fost un avantaj pentru noi, fiindcă nimeni nu a putut să intre în România, pur și simplu, printr-o filieră care nu a putut fi supravegheată. Trebuie să fim realiști”, a spus Iohannis.

Șeful statului a anunțat luni că a convocat pentru 17 septembrie o ședință CSAT, în care va prezenta punctul său de vedere cu privire la cotele voluntare de imigranți, în perspectiva discuțiilor care vor avea loc ulterior la nivel european.