Idei de călătorie. Top 7 cele mai ploioase oraşe şi provocările lor turistice

Nu lăsa vremea cețoasă să îți strice distracția din vacanță…află o gramadă de lucruri pe care le poți face în 7 dintre cele mai ploioase orașe din lume.
Daniel Spătaru
10 oct. 2015, 06:15
Idei de călătorie. Top 7 cele mai ploioase oraşe şi provocările lor turistice

Să te trezești în vacanță pe sunetul ploii poate fi destul de dezamăgitor… dar asta nu înseamnă că trebuie să și privești melancolic pe fereastra hotelului, așteptând să se oprească. Pentru a-ți arăta că după nori se scunde soarele, momondo.ro a alcătuit o listă cu cele mai ploioase orașe din lume și cu toate lucrurile pe care le poți face pentru a trece peste această provocare.

Koln, Germania

Cu o medie de 200 de zile ploioase pe an, dacă vizitezi Koln, este foarte posibil să nimerești niște zile ploiase. Nu te îngrijora. Din martie până în noiembrie, fie că plouă sau e însorit (și dacă nu bate prea tare vântul), telecabina funcționează și este o plimbare superbă cu o vedere panoramică asupra orașului și râului ce curge dedesubt. Și odată ce ai văzut faimoasa catedrală de sus, vei dori să te apropii și să vizitezi cea mai mare biserică catolică din Europa de Nord – vremea mohorâtă n-o face decât să pară mai impunătoare. Pentru a înveseli lucrurile, îndreaptă-te spre Muzeul de Ciocolată ca să afli tot ce se poate ști despre cacao (aici există chiar și o fântână de ciocolată gratuită), sau fă un tur al Muzeului Parfumului, de importanță istorică, unde parfumierul italian Johann Maria Farina a inventat apa de Colognia, faimoasă în întreaga lume. Fă o plimbare până la Muzeul de Arte Aplicate ca să cunoști istoria design-ului, materialor, stilurilor și colecția lor de obiecte de uz zilnic, din Evul Mediu până în zilele noastre, și încheie-ți seara cu un concert în modernul Studio 672, Stadtgarten, parcul multi-cultural și creativ al orașului.

Portland, Oregon, SUA

Seattle este recunoscut ca un oraș ploios, dar Portland îl urmează îndeaproape, pe lista orașelor ploioase din America. Din fericire, cei din Portland știu ce să facă și sunt mai mult decât pregătiți să continue distracția înăuntru. Pentru început, un loc bun este Orașul Cărților lui Powell , deschis 365 zile pe an. Având 6,300 m2 și cuprinzând un întreg cartier, se consideră cea mai mare librărie independentă din lume (de cărți noi & și vechi). Pe lângă miile de cărți de răsfoit, ai posibilitatea să asculți autori citind din cărțile lor, povești pentru copii și vizita o cameră decorată frumos, plină de cărți obscure și rare. Nu te îngrijora că te poți pierde – camerele au un cod de culori și magazinul oferă o hartă detaliată a clădirii! La patinoarul superb din lemn, pentru patinaj pe rotile, din Parcul de distracții „Oaks”, poți să te plimbi cu rolele după bunul plac – sau să te înscrii pentru o lecție de jam skating, freestyle slalom sau roller derby. Du-te la Distillery Row pentru a afla despre meșteșugul distilării și degusta (2 sau 3!) băuturi spirtoase, produse local, sau vezi un film într-unul din mult iubitele baruri cu scenă, care servesc mâncăruri calde și băutură, pe care să le iei cu tine în sala confortabilă. Cinematograful „Bagdad” este cel mai bun, dacă vrei să vezi filmele apărute recent, Cinema 21 rulează filme cu decorul aniilor ‘20 și proiectează filme de artă și Laurelhurst știe cum să-și aleagă filmele clasice.

 Hong Kong

O zi ploiasă în Hong Kong-ul zumzăitor și plin de viață este scuza perfectă pentru a te relaxa și a te bucura de activitățile excentrice de interior pe care le oferă orașul. De la sărit pe trambulină și freejumping la parcuri cu panouri de cățărat, jocuri cu indicii pentru a scăpa dintr-o cameră, centre de întreceri virtuale și cafenele cu jocuri de table, există destul pentru a te distra un întreg weekend ploios și încă pe atât. Dacă vrei ceva mai discret, explorează recent modernizatul PMQ, un hub creativ, casă pentru studiourille și magazinele a peste 100 de artiști, designeri și antreprenori, sau vizitează Muzeul de Istorie din Hong Kong pentru a arunca o privire asupra moștenirii lor culturale. Orice ai face, i-ați ceaiul de după-amiază. Tradiția extrem de populară, rămasă din perioada britanică colonială este o chestiune impresionantă și exagerată la oricare din hotelurile super-elegante din Hong Kong.

Rotterdam, Olanda

Cel mai mare port din Europa și al doilea oraș ca mărime din Olanda, Rotterdam își ia revanșa din plin pentru cerul adesea gri cu priveliștea de pe malul râului, călătoriile pe mare și o viață culturală neobosită. Începe ziua ta ploioasă cu o vizită la imensa piață interioară „Markthal”, unde zeci de tarabe cu produse proaspete și mâncăruri delicioase sunt așezate sub un tavan psihedelic, acoperit cu plăci de ceramică și pictat în culori îndrăznețe, ce înfățișează fructe și legume imense, ba chiar și câte un gândac. După ce ai mâncat toate vafele cu sirop pe care le poți digera, mergi până la râu (taxiurile pe apă sunt foarte distractive), vizitează Muzeul Olandez al Fotografiei și plimbă-te prin 175 de ani de Rotterdam, suprinși în poze, pentru a descoperi cum arăta peisajul orașului înainte să fie distrus de bombardamentul din timpul celui de-al Doilea Răboi Mondial. Mai încolo, tot pe aceeași stradă, vei găsi un o clădire unică din punct de vedere arhitectural – hotelul „New York”, acolo unde erau mai demult birourile actualei linii de croazieră Holland American Line, datorită căreia mii de imigranți au fost transportați din Olanda în Lumea Nouă. Restaurantul lor, cu o vedere fantastică asupra portului, îți servește o mâncare delicioasă din fructe de mare. Un concert live într-o cafenea de jazz „Dizzy” este modul perfect de a încinge lucrurile la sfârșitul unei zile umede.

Vancouver, Canada

Cu media statistica anuală a ploilor nu prea bună, Vancouver atrage turiștii având cea mai plăcută climă din țară – și multe de făcut când se apropie furtuna. Bucură-te de ambianța cu temperatură controlată a serei „Bloedel” și privește cum macaws (papagali africani) viu colorați, zboară deasupra vegetației luxuriante de pădure tropicală. Cele peste 10,000 lucrări de artă din colecția permanentă a Galeriei de Artă din Vancouver îți vor capta atenția ore în șir, ca să nu mai menționăm și expozițiile cu opere de artă selecte, discuțiile publice și evenimentele speciale. Învârte-te pe gheață la patinoarul acoperit sau partcipă și tu la un meci de volei la plaja interioară! Pentru un drum printre minunățiile urbane și naturale din Columbia Britanică, fără să te ridici măcar de pe scaun, încearcă FlyOver Canada un simulator de zbor – cu o experiență 4 D captivantă, în care vei simți vântul prin păr și ceață pe fața ta în timp ce plutești peste valuri și piscuri muntoase, într-un montaj cu cele mai frumoas imagini ale Canadei de Vest.

Edinbourgh, Scoţia

Dacă îți rezervi o călătorie de vacanță spre Edinburgh, probabil că știi deja că va ploua. Pentru o experiență mai uscată a capitalei scoțiene, coboară în subteran pentru a explora istoria ascunsă– o rețea de străduțe și camere mici – care erau odată deasupra pământului – sau încălzește-ți oasele la Experiența Whisky-ului Scoțian unde o plimbare cu butoiul (copilăresc, dar amuzant) te poartă prin istoria și procesarea whisky-ului. Da, îți vor da să bei o gură de scotch la sfârșit. Muzeul Copilăriei te poartă prin copilăria din diferite perioade, având o gamă fascinantă de jucării, jocuri și alte lucruri memorabile. Dacă asta nu îți e pe plac, uite un pont: toate muzeele naționale din Scoția au intrare gratuită! A, și apoi urmează Castelul Edinburgh , bineînțeles.

Oahu, Hawaii, SUA

Bine, deci Hawaii este unul dintre cele mai ploioase locuri de pe Pământ. Dar temperatura medie din Oahu este între 21-29°C aproape tot anul, așa că nu prea contează asta. Dacă nu ai înotat niciodată în ploaie, ăsta este primul lucru pe care trebuie să-l încerci. Este cald, frumos și fiindcă oricum te uzi… Dacă înotul nu este pentru tine, de ce să nu încerci să cânți la ukulele (o chitară mică) sau să iei lecții de la un expert cum să dansezi hula? În multe stațiuni se tin lecții, dar Centrul Regal Hawaian din Honolulu oferă aceste lecții și multe altele zilnic și gratuit. Merită să vizitezi acvariul parțial acoperit Waikiki, care este distractiv și pentru copii, și Palatul Iolani – singurul palat regal din SUA –pentru o experiență culturală interesantă. Shangri La, moșia excentrică a moștenitoarei în vârstă și la modă Doris Duke, găzduiește o colecție impresionantă de artă islamică la care se adaugă vederea de la Black Point.

 

 

DailyBusiness
Ce a putut să găsească Piedone la câteva restaurante de pe litoral. ANPC le-a suspendat activitatea pe loc: „A înflorit salcâmul în bucătărie”
Spynews
Elena Udrea iese din închisoare! Tribunalul Prahova a respins contestaţia înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)
Bzi.ro
Ultima imagine cu Felix Baumgartner înainte de moarte. Ce a scris alături de imagine
Fanatik.ro
Animalul rar care a fost observat în mai multe locuri din România. Atacă pescărușii și are un comportament asemănător piraților
Capital.ro
Dreptul de a conduce este suspendat! Regulă nouă pentru permisul de conducere
Playtech.ro
Cine se bate pe averea de 250 de milioane de euro a lui Felix Baumgartner. Mihaela Rădulescu nu are nicio șansă
DailyBusiness
Ce avere a lăsat Felix Baumgartner. Cine sunt succesorii legali ai iubitului Mihaelei Rădulescu
Adevarul
Israelul publică noi fotografii cu liderul de facto al Hamas. Cum încearcă să se ascundă ultimul comandant de rang înalt rămas în viață
wowbiz.ro
„Noi am fost DRAGOSTE”. Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea lui Felix Baumgartner
Spynews
Unde a fost găsită adolescenta de 14 ani, din Brăila, dispărută de aproape o săptămână. Părinții sunt încă în stare de șoc: "Are vânătăi"
Spynews
Sânziana Negru și Ștefan Floroaica și-au amenajat un colț de rai! Cum arată casa străbunicilor, după renovare | VIDEO
Evz.ro
Mulți români s-ar putea trezi fără pensii. Miniștrii Muncii și Sănătății le-au pus gând rău
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Cum arată piscina complexului italian în care s-a prăbușit Felix Baumgartner
kanald.ro
Horoscop săptămânal Thomas Rob pentru 21 - 28 iulie 2025: Se dezlănțuie haosul pentru nativi! Se vor confrunta cu certuri, secrete și despărțiri
Cancan.ro
Felix Baumgartner putea evita tragedia în care şi-a pierdut viaţa! Mihaela Rădulescu a fost avertizat[: 'Dacă el anul acesta s-ar fi închis undeva…'
Playsport.ro
Autopsia lui Felix Baumgartner a fost finalizată. Care a fost, de fapt, ce au descoperit medicii...
Capital.ro
Regulă pentru românii care stau la bloc. 3.000 de lei amendă pentru proprietarii de apartamente
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imagini spectaculoase cu Nicolae Dică și soția lui, în costum de baie roz, la plajă
stirilekanald.ro
VIDEO Noi detalii despre accidentul în care a murit Felix Baumgartner. Ce i-a adus, de fapt, sfârșitul
Fiica lui Sebastian Burduja a murit la 3 ani
MediaFlux
Vârsta de pensionare crește la 70 de ani! Se va aplica tuturor persoanelor născute după 31 decembrie 1970. Dezbateri privind noua lege într-o țară europeană
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hidrocentrala Răstolița renaște după trei decenii de pauză. Ministrul Energiei: „Fac tot ce ţine de mine ca să deblochez situatia”