ATAC TERORIST FRANŢA. Hollande şi Obama, de acord să intensifice cooperarea împotriva terorismului

ATAC TERORIST FRANŢA. Mai multe explozii şi incidente armate au avut loc, vineri seară, în centrul Parisului. Mai multe persoane au fost rănite şi cel puţin 120 au murit în ŞAPTE atacuri teroriste, potrivit poliţiei franceze.

14 nov. 2015, 06:01
ATAC TERORIST FRANŢA. Hollande şi Obama, de acord să intensifice cooperarea împotriva terorismului

ATAC TERORIST FRANŢA. Masacru terorist la Paris, peste 120 de oameni au fost ucişi şi 200 au fost răniţi în mai multe atentate care s-au produs într-o sală de concerte, altul lângă Stade de France, iar celelalte în mai multe magazine şi restaurante. În sala de spectacole Bataclan, teroriştii au tras în plin în mulţime, acolo s-au produs şi cele mai multe victime, in jur de 100 de morţi.

Preşedintele Francois Holande, care asista la meciul de fotbal Franţa-Germania a fost evacuat de urgenţă. Franţa şi-a inchis frontierele, nimeni nu mai are voie să iasă din ţară. Cel puţin opt terorişti au comis atacurile, arată primele date, 7 dintre aceştia au murit după ce s-au aruncat în aer.

În cursul atentatelor, teroriştii au strigat Allah e mare şi au spus că atacurile sunt o pedeapsă pentru acţiunile franţei în Siria.

ATAC TERORIST FRANŢA. Președintele francez, François Hollande, a convenit în cursul unei discuții telefonice cu omologul său american, Barack Obama, să intensifice cooperarea bilaterală împotriva terorismului, a făcut cunoscut pentru AFP o sursă din anturajul liderului francez.

„Barack Obama a vrut să anunțe sprijinul său pentru poporul francez în fața acestei tragedii, iar François Hollande l-a informat despre ce s-a întâmplat”, a declarat această sursă.

„Ei și-au reafirmat angajamentul de a acționa îndeaproape în lupta împotriva terorismului. Cele două țări vor continua să schimbe informații în următoarele ore și în zilele următoare”, a adăugat o sursă din anturajul liderului francez.

Citeşte şi: ATAC TERORIST FRANŢA. Membrii trupei californiene „Eagles of Death Metal” s-ar putea afla printre victime