Timoşenko apare sprintenă şi romantică în imagini video realizate în celula ei din închisoare VIDEO

O presupusă înregistrare video o arată pe Iulia Timoşenko, eroina Revoluţiei Portocalii din Ucraina,  într-o ipostază şocantă faţă de ceea ce pretinde ea că suferă în închisoare, unde ispăşeşte o pedeapsă de 7 ani. În înregistrarea care se pretinde a fi reală, fostul premier ucrainean apare deplasându-se sprintenă în celula sa şi îmbrăţişându-se romantic cu avocatul ei, care o vizitează. 

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 12:32
Timoşenko apare sprintenă şi romantică în imagini video realizate în celula ei din închisoare VIDEO

Videoclipul pare a fi realizat cu o cameră de luat vederi fixată undeva, într-un loc dintre tavan şi peretele în care se află şi uşa celulei în interiorul căreia se presupune că s-ar afla chiar Iulia Timoşenko. În imaginile neclare apare o femeie blondă, îmbrăcată într-o rochie neagră, purtând ciorapi negri şi pantofi cu toc. Femeia pare a avea însă părul despletit şi nu atât de lung din care Timoşenko îşi face zilnic tradiţionala coadă ucraineană, pe care o trece apoi ca pe o coroniţă peste cap şi despre care a făcut mai demult dovadă că nu este o meşă aplicată în această formă.

În înregistrarea care a ajuns şi pe YouTube se mai arată că femeia respectivă face ordine în celula ei din închisoare, în care mai există un pat, dar în care nu stă nimeni. Videoclipul sugerează că presupusa Iulia Timoşenko se pregăteşte să primească vizita avocatului său, pentru că, la un moment dat, după ce ea se uită, după cum se pare, pe nişte hârtii, aşezată pe un scaun la o masă, se ridică brusc, se duce către pat, îşi scoate pantofii, se urcă în el şi se înveleşte cu pătura.

În câteva secunde, uşa celulei se deschide şi înăuntru intră un bărbat, a cărui faţă nu se distinge, dar despre care se spune că ar fi avocatul ei. Bărbatul o ajută să se dea jos din pat, moment în care Timoşenko începe să se mişte mai greu. La un moment dat, femeia apare îmbrăţişându-l pe bărbat şi sărutându-l cu pasiune.

Înregistrarea a fost difuzată pe postul naţional de televiziune la doar câteva ore după ce fostul premier a anunţat că face greva foamei pentru că fusese bătută de gardienii închisorii. Avocatul şi membri din tabăra acesteia au declarat imediat că videoclipul este fals şi are scopul să-i păteze reputaţia, scrie Financial Times. 

Însă un oficial de rang înalt din domeniul penitenciar a insistat miercuri că înregistrarea este autentică. „Faptul că (înregistrarea) este reală este cu siguranţă adevărat”, le-a spus jurnaliştilor Serghei Sidorenko, adjunctul şefului sistemului penitenciar ucrainean, precizând că nu ştie cum a fost făcută publică această înregistrare.

Ucrainenii au păreri împărţite cu privire la autenticitatea înregistrării, însă adjunctul şefului sistemului penitenciar ucrainean, Serghei Sidorenko, susţine că înregistrarea este cât se poate de autentică, scrie FT. Faptul că (înregistrarea) este reală este cu siguranţă adevărat”, le-a declarat el jurnaliştilor. Totuşi, el nu a reuşit să le explice cine şi în ce circumstanţe a făcut-o şi cum a ajuns să fie făcută publică, fiind difuzată chiar pe postul naţional de televiziune.