INCENDIU COLECTIV. Încă un rănit a murit. Bilanţul a ajuns la 63

Încă un rănit în incendiul din clubul Colectiv a pierdut, luni, lupta cu moartea, într-un spital din Marea Britanie. Bilanţul deceselor a ajuns la 63.
Filip Stan
21 dec. 2015, 21:10
INCENDIU COLECTIV. Încă un rănit a murit. Bilanţul a ajuns la 63

Persoana decedată este un bărbat, care fusese transferat de la Spitalul Floreasca la o clinică din Marea Britanie, potrivit unor surse medicale. Potrivit România TV, este vorba de Cristian Mitroi.

Cristian Mitroi locuia în București încă din timpul facultății, iar în seara de 30 octombrie se afla la concertul celor de la Goodbye to Gravity, din localul Colectiv. El era fotograf și mersese la spectacol pentru a face fotografii la eveniment. După ce a primit primele îngrijiri medicale într-unul din spitalele bucureștene, Cristian Mitroi a fost transferat, cu ajutorul Ministerului Sănătății și cel de Externe, de la Spitalul Floreasca din Capitală, la tratament într-o unitate medicală din Anglia. 

Un număr de 33 de răniți în incendiul de la clubul Colectiv mai sunt internați în spitalele din țară și din străinătate, dintre care 12 în București, a informat luni Ministerul Sănătății.

Până în prezent au fost externate 68 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară.

În prezent, la Spitalul Bagdasar Arseni este internat un pacient, la fel ca și la Spitalele Elias și CC Iliescu, la Spitalul de Urgență din București — doi, la Spitalul Grigore Alexandrescu — trei, iar la Spitalul Militar Central — patru.

Numărul persoanelor decedate în incendiul din 30 octombrie a ajuns la 62, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 11 dintre răniții transferați în străinătate, a mai informat Ministerul Sănătății.

Cei trei patroni ai clubului Colectiv au fost plasaţi luni în arest la domiciliu.

Tribunalul Bucureşti a admis, luni, contestaţiile la măsura arestului preventiv formulate de doi dintre patronii clubului Colectiv. Astfel, Costin Mincu şi Paul Gancea au fost plasaţi în arest la domiciliu. Decizia este definitivă.

Şi Alin George Anastasescu, patron al clubului Colectiv, va fi cercetat în arest la domiciliu, a decis, luni, Judecătoria sectorului 4.

Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu se aflau în arest din 3 noiembrie, ei fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în dosarul incendiului de la clubul Colectiv.

CITEŞTE ŞI O supravieţuitoare din clubul Colectiv, REVOLTATĂ: „Nu există niciun plan de sprijinire a victimelor”

Corul Naţional de Cameră Madrigal a oferit, luni, la Palatul Cotroceni, un concert în onoarea personalului medical care s-a implicat în acordarea asistenţei răniţilor de la Colectiv. Preşedintele Klaus Iohannis a participat la eveniment.

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, pe 11 noiembrie, cu ordinul „Meritul Sanitar” în grad de ofiţer mai mulţi medici şi asistenţi medicali SMURD, din mai multe centre ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din ţară. Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, distincţia a fost acordată de şeful statului „în semn de apreciere pentru înaltul profesionalism dovedit şi a rezultatelor remarcabile obţinute în executarea misiunilor încredinţate, pentru întreaga carieră dedicată salvării de vieţi omeneşti”. Pe lista celor decoraţi se regăsesc medici SMURD din Timişoara, Bucureşti, Craiova, Cluj Napoca, Sibiu, Oradea, Piatra-Neamţ, Arad, Galaţi şi Braşov.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se schimbă Codul Penal! Pedepse dure pentru cei care fac acest lucru!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Câți bani vor primi românii de la 1 iulie. Cu cât cresc salariile
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Șocul pe care o străină de pe TikTok l-a avut când a aflat din ce sunt făcute sarmalele: „Nu voi mai mânca sarmale în viața mea. Nu am știut niciodată...”
Capital.ro
S-a dat interdicție în România. Este ilegal în sate și în orașele mici. Legea e deja activă
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'