Udrea: PDL e o pisică pe care o calci de zece ori cu maşina şi tot îţi sare la gât

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea crede că partidul se va întoarce la putere. "Trădătorii vor bate din nou la uşa noastră în noiembrie. De data asta uşa va fi închisă pentru ei", a declarat Udrea într-un interviu pentru evz.ro. Ea susţine că MRU poate fi unul dintre liderii PDL.

RomaniaTV.net
30 apr. 2012, 08:10
Udrea: PDL e o pisică pe care o calci de zece ori cu maşina şi tot îţi sare la gât

Elena Udrea crede că o discuţie despre schimbarea conducerii PDL nu trebuie să aibă loc înainte de locale.

„Nu cred că este momentul pentru competiţii în interiorul partidului. Dimpotrivă, este nevoie de mobilizare maximă, de a strânge rândurile şi a demonstra că PDL este acea pisică pe care o calci de zece ori cu maşina şi, când te gândeşti că ai zdrobit-o, îţi sare la gât, aşa cum ne plăcea să ne descriem. Actualul Birou Permanent a fost ales şi pentru a gestiona campaniile electorale din acest an. Din echipa de campanie pe care o conduce domnul Blaga, fac parte colegi care au reprezentat ambele tabere la alegerile interne din mai 2011, deci evaluarea ar trebui să se facă după rezultatele alegerilor din iunie şi din noiembrie. Orice eventual proiect pe parcurs poate schimba această logică, dar oricum nu cred că trebuie să se întâmple ceva înainte de alegerile din iunie”, a spus Udrea.

Întrebată dacă intrarea în opoziţie cu puţin timp înainte de alegerile locale va afecta scorul PDL, Udrea a arătat că „cei care urmau să câştige vor câştiga oricum, pentru că este un vot pentru o persoană în primul rând, primar sau preşedinte de consiliu judeţean”.

„O problemă ar putea să o reprezinte plecarea, pe ultima sută de metri, a unor candidaţi către USL, dar asta nu afectează major un partid atât de mare precum PDL. Cine pleacă din cauza ieşirii partidului de la guvernare, mai bine să plece acum. Şansa noastră de a câştiga alegerile se bazează pe implicarea totală a fiecărui membru în lupta politică. Nu poţi pleca la drum cu trădători, nu poţi pleca ezitând. Trădătorii vor bate din nou la uşa noastră în noiembrie. De data asta uşa va fi închisă pentru ei”, a declarat Udrea.

Liderul PDL a mai spus că, prin plecarea partidului de la guvernare, acestuia îi cresc „şansele de a câştiga alegerile parlamentare, dacă va fi capabil să se organizeze şi să îşi stabilească corect strategia”.

În ceea ce priveşte o posibilă formulă de colaborare cu fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, Udrea a spus: „Cred că trebuie să rămânem împreună, într-o strategie potrivită, benefică ambelor părţi. MRU trebuie să se valideze politic, pentru a fi acceptat în PDL. Am văzut că strategiile forţate nu au funcţionat, ca urmare trebuie să o luăm încet. Ungureanu are o popularitate şi o credibilitate care îl califică ca unul dintre viitorii lideri PDL. Există un electorat de centru, extrem de favorabil lui, pe care îl poate reprezenta şi, care nu se simte reprezentat de nimeni în acest moment. Avem în faţă două competiţii electorale esenţiale în care echipa PDL-MRU poate câştiga, dacă joacă bine.”