Un bărbat a descoperit 237 de cartuşe de infanterie în curtea casei sale

Un număr de 237 de cartuşe de infanterie au fost descoperite, vineri, de un bărbat din municipiul Feteşti, în timp ce săpa în curtea casei, la faţa locului deplasându-se pirotehniştii din judeţul Ialomiţa care au preluat muniţia, transmite MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 17:28
Un bărbat a descoperit 237 de cartuşe de infanterie în curtea casei sale

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, bărbatul care a găsit cartuşele în curtea casei sale a sunat la Serviciul Unic de Urgenţă 112 pentru a cere ajutorul pompierilor militari.

„Am stabilit că în timp ce executa săpături în curtea casei, bărbatul din municipiul Feteşti a descoperit mai multe elemente de muniţie neexplodate. Alertat prin Serviciul Unic de Urgenţă 112, echipajul pirotehnic al ISU Ialomiţa s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, unde a descoperit 237 de cartuşe de infanterie, de calibru 7,92 milimetri, care sunt într-o stare avansată de degradare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, lt. George Damian.

Elementele de muniţie au fost preluate şi transportate în siguranţă în vederea depozitării şi distrugerii, pirotehniştii urmând să stabilească împrejurările în care cartuşele au ajuns în acel loc, provenienţa şi vechimea acestora.