Un poliţist cercetat penal, noul şef al Poliţiei Rovinari

Liviu Stochean nu mai este șef al Poliției Rovinari, în locul său fiind împuternicit pe această funcție Minel Sanda, polițistul care în 2012 s-a urcat băut la volan și a avariat cinci mașini. Acesta va conduce Poliția Rovinari pentru următoarele trei luni.

03 mart. 2016, 07:42
Un poliţist cercetat penal, noul şef al Poliţiei Rovinari

Liviu Stochean a condus din septembrie 2015 și până la sfârșitul lunii februarie a acestui an Poliția Rovinari, după ce Constantin Bărbulescu, fostul șef, și-a dat demisia. Stochean, care în 2014 a fost cercetat pentru abuz în serviciu, era adjunctul lui Bărbulescu și de aceea i-a luat locul acestuia. Liviu Stochean a mai lucrat la Poliția Motru, a fost și şef la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu şi şef al Poliţiei Mătăsari, potrivit gorj-domino.ro.

Minel Sanda a lucrat la Serviciul de Investigare a Fraudelor Gorj. În ianuarie 2012, ofiţerul Minel Sanda a avariat cinci autoturisme după ce s-a urcat băut la volan. Polițistul se afla în concediu la momentul producerii evenimentului. Atunci, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe strada Victoriei din Târgu Jiu, a pierdut controlul asupra direcţiei, a acroşat două autoturisme parcate pe partea dreaptă a părţii carosabile, după care a tamponat alte două autovehicule care circulau regulamentar din sens opus, accidentul de circulaţie soldându-se doar cu pagube materiale.

„Poliţiştii rutieri l-au testat cu aparatul etilotest şi au constatat că ofiţerul Minel Sanda prezenta o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spuneau oamenii legii.

Poliţiştii rutieri i-au reţinut permisul în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. Accidentul și fapta polițistului au fost cercetate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. Polițistul a cerut, în cursul urmăririi penale, recalcularea alcoolemiei de către Institutul de Medicină Legală «Mina Minovici» din București. În aprilie 2012, subcomisarul Minel Sanda a fost scos de sub urmărire penală, de către procurorii Curţii de Apel Craiova, după ce a depus la dosar recalcularea alcoolemiei, ce-i era favorabilă.

Citeşte şi Adjunctul Vămii Albiţa a fost prins băut la volan. Permisul de conducere i-a fost suspendat