Tot mai multe românce apelează la TRATAMENTE cu acid hialuronic. Vezi cât sunt de PERICULOASE dacă mergi oriunde

Moda injectărilor în scop cosmetic prinde tot mai mult teren și în România. Fie că este vorba despre riduri, buze imperfecte sau de pomeți, acestea se pot corecta cu ajutorul substanțelor de umplere. Acidul hialuronic este un antidot redutabil pentru efectele îmbătrânirii. Expertii insista ca aceste proceduri sa fie facute in cabinete specializate, de catre medici care au competente in domeniul estetic. Altfel, riscurile unor interventii facute de nespecialisti, cu produse de slaba calitate, sunt mari. 
Roxana Gagiu
21 mart. 2016, 09:27
Tot mai multe românce apelează la TRATAMENTE cu acid hialuronic. Vezi cât sunt de PERICULOASE dacă mergi oriunde

„Adultul înaintează în vârstă accentuând ridurile și șanțurile feței din cauza contracțiilor voluntare și involuntare ale musculaturii de la acest nivel. Gravitația, îmbătrânirea și laxitatea sistemului aponevrotic contribuie la tracțiunea pachetelor adipoase ale feței. Astfel ele alunecă spre partea inferioară a feței conturând bărbia dublă, gâtul de buldog sau lipsa pomeților și accentuarea cearcănelor. Volumul feței se pierde, însă nu numai în procesul de îmbătrânire, ci și în cursul curelor de slăbire sau în perioade de boală”, spune medicul dermatolog Mihaela Leventer.

Injectările se pot face la orice vârstă, începând cu 18 ani, susține specialistul. Cele mai de succes sunt tratamentele pentru ridurile din zona nasului, gurii și frunții, reconturarea obrajilor, corecția cearcănelor, ridicarea sprâncenelor, mărirea buzelor și augmentarea feselor. Experții insistă ca aceste proceduri să fie făcute în cabinete specializate, de către medici care au competențe în domeniul estetic.

„Specialiștii cu drept profesional de a efectua tratamente estetice cu substanțe de umplere sunt dermatologii și plasticienii, toți ceilalți braconează sub diverse motive aceste tratamente. Nici măcar asistenta medicală, studentul sau rezidentul de medicină nu au voie să facă aceste tratamente pentru că nu au răspundere profesională. Cât privește injectări la stomatolog, ginecolog, neonatolog, chirurg etc. Nu sunt recomandate așa cum nu se face albire de dinți la dermatolog sau plastician, curățarea dopurilor de ceară din urechi la oftalmolog și exemplele pot continua”, este de părere dermatologul.

Riscurile sunt mari pentru cei care se lasă de exemplu pe mâna nespecialiştilor, pentru injectări. La fel de periculoase sunt și produsele de slabă calitate.

„Injectarea în scop estetic trebuie să se facă în cabinete medicale omologate în acest sens, care respectă legislația în vigoare și care folosesc produse înregistrate provenind dintr-o sursă legală. Produsele ieftine, de pe piața neagră, expun clientul la introducerea în piele sau sub piele de substanțe impure, nesterile, care produc reacții inflamatorii, infecții, cicatrici vicioase, nodozități, alte deformări locale sau modificări ireversibile ale aspectului pielii”, conchide dermatologul Mihaela Leventer.

La ora actuală, se estimează o creștere globală de câteva miliarde de dolari a pieței tratamentelor cu acid hialuronic, până în 2019.

DailyBusiness
Ce salariu are Dan Turturică, şeful TVR. În 2024, instituţia a cerut 32,2 milioane de euro la rectificarea bugetară
Spynews
Soțul Cristinei Spătar, declarație de iubire pentru vedetă! Cât de îndrăgostit este Vicențiu Mocanu: „Cât timp ne ținem de mână...”
Bzi.ro
Inna, mai mult goală la „Beach, Please”! Cât a costat ținuta cu care a înnebunit internetul! – GALERIE FOTO
Fanatik.ro
Ce salariu are Dan Turturică, șeful TVR. Instituția a cerut peste 30 de milioane de euro la rectificarea bugetară din 2024
Capital.ro
Doliu fără margini! A murit cea mai iubită actriță. Toată lumea e în lacrimi
Playtech.ro
Venituri noi adăugate la recalcularea pensiilor. Surprize pentru pensionari
DailyBusiness
Unde să investeşti 10.000 de lei în siguranţă. Cum poţi scoate profit
Adevarul
Cât costă să-ți construiești o casă în regim propriu. Materialele de construcții s-au scumpit și cu 25%
wowbiz.ro
Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”
Spynews
Alex Marcu, mesaj tulburător după moartea Teodorei Marcu: ”Eu sunt tatăl...” | FOTO
Spynews
Cu ce se ocupă Ioana Ignat, după despărțirea de Sebastian Dobrincu. Cum își petrece timpul îndrăgita cântăreață: „Ești mai responsabil”
Evz.ro
Ultima oră despre tezaurul dacic furat. Ce este rețeaua Hardliners
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Gabriela Ruse a renunțat la inhibiții şi a postat imagini cu ea în costum de baie din vacanță
kanald.ro
O persoană și-a pierdut viața și alte două au fost rănite într-un teribil accident rutier, în Timiș. O mașină a fost prinsă între două TIR-uri
Cancan.ro
Cum arată acum Kelly, adolescenta frumoasă din Salvați de Clopoțel, la 32 de ani de la terminarea serialului
Playsport.ro
Cine este omul din umbra lui Selly, co-organizator la “Beach, Please”, cu care a făcut 10 milioane de euro. George...
Capital.ro
Verdict pentru Călin Georgescu. Decizia pe care o așteaptă toată România
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prințesa Kate Middleton a purtat, la câțiva metri de Simona Halep, o bijuterie primită cadou de la Prințul William acum 11 ani
stirilekanald.ro
VIDEO „Ne dă în cap și pleacă!” Emil Gânj a amenințat familia Andei. Criminalul din Mureș a băgat frica în localnici: „A spus că mai are încă două persoane de achitat”
Horoscop zilnic pentru toate zodiile – 13 iulie 2025. O zi de duminică plină de surprize
MediaFlux
Pensionarii de până la 70 de ani, rechemați în activitate
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cea mai îngustă mașină din lume are lățime de doar 50 cm. A fost proiectată de un mecanic din Italia