ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE OFICIALE Sibiu. PNL a obţinut cele mai multe primării. Cine e urmaşul lui Iohannis UPDATE

ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE OFICIALE. Partidul Social Democrat (PSD) a obţinut 15 mandate de primar, în timp ce Partidul Naţional Liberal (PNL) are 14 primari, ca urmare a rezultatelor parţiale comunicate luni dimineaţa, de către Biroul Electoral Judeţean (BEJ), în urma centralizării rezultatelor din 29 de circumscripţii electorale, dintr-un total de 64.

RomaniaTV.net
06 iun. 2016, 06:02
ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE OFICIALE Sibiu. PNL a obţinut cele mai multe primării. Cine e urmaşul lui Iohannis UPDATE

UPDATE: PNL are cei mai mulţi primari şi consilieri în judeţul Sibiu, potrivit rezultatelor parţiale furnizate e BEJ. Liberalii au 28 de mandate, faţă de 20 obţinute de Partidul Social Democrat şi un mandat al Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor. Până la această oră au fost centralizate datele din 49 de circumscripţii electorale din cele 64 din judeţ.

PNL conduce şi în topul partidelor cu cei mai mulţi consilieri municipali din judeţul Sibiu, cu 42,03% din numărul total de voturi valabil exprimate. PSD este pe locul doi la numărul de consilieri locali, cu 33,47 % din numărul total de voturi valabil exprimate în judeţ. Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor este pe locul trei la numărul de consilieri locali, cu 5,69 %.

PNL e pe primul loc şi cu cel mai mare număr de consilieri judeţeni, după centralizarea datelor din 158 de secţii de votare din totalul de 370. PNL a obţinut 42,75 % din voturile exprimate pentru CJ Sibiu, urmat de PSD cu 34,73 % şi Forumul Democrat al Germanilor din România cu 6,16 %, potrivit rezultatelor parţiale oferite de BEJ Sibiu.

ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE OFICIALE. PNL este partidul cu cele mai multe voturi pentru consiliile locale, potrivit BEJ. PNL are 42,49% din voturile exprimate pentru posturile de consilier local, iar PSD, 40,39 %, în timp ce Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), 5,20%, iar Partidul Mişcarea Populară, 3,27%.

PNL are cei mai mulţi candidaţi care au fost votaţi în judeţ, un procent de 43.47 %, fiind urmat de PSD, cu 37,69% şi Forumul Democrat al Germanilor din România cu 4,51 %, potrivit centralizării rezultatelor din 92 de secţii de votare, dintr-un total de 370 de secţii din judeţul Sibiu.

Date neoficiale arată, totuşi, că PNL rămâne „stăpân” pe judeţul Sibiu, cu 32 de primării din 64, doar 26 fiind câştigate de PSD.

ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE OFICIALE. Astrid Fodor, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), îşi păstrează funcţia de primar al municipiului Sibiu, în urma alegerilor locale de duminică, potrivit numărătorii paralele a PSD. Astrid Fodor (FDGR) a obţinut un scor de 57,09%, pe locul doi este Ovidiu Sitterli (PSD), cu un scor de 18.86 %, iar pe trei, Răzvan Pop (PNL) cu 10,91%, potrivit numărătorii paralele a PSD Sibiu din 98,1% din secţiile de vot din municipiu.

FDGR va avea şi cel mai mare număr de consilieri municipali la Sibiu, 12, faţă de doar 6 consilieri ai PSD, respectiv 5 consilieri ai PNL. Astfel, FDGR a obţinut 46,15 % din voturile date de sibieni pentru Consiliul Local, fiind urmat de PSD, cu un scor de 21,26 % şi PNL, cu 17,61 %.

ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE OFICIALE. „Victoria este categorică, peste 50 la sută sigur în cazul meu, dar şi la Consiliul Local ce am numărat până acum este peste 50 la sută, dar nu vă pot spune cât. Este o victorie aşteptată, eu am fost convinsă că vom câştiga aceste alegeri pentru că ştiu cât am muncit şi cât suflet am pus în ceea ce am făcut şi ştiu că sibienii ştiu să aprecieze între cei care se fac că fac şi cei care într-adevăr fac. Şi dacă este 40 la sută înseamnă că avem totuşi un cuvânt de spus în Consiliul Judeţean şi avem o marjă de negociere. Deocamdată am numărat 30-40 la sută din buletinele de vot”, a declarat duminică noaptea, Astrid Fodor.

Liberalii deja au felicitat-o pe Astrid Fodor pentru că a obţinut victoria ca primar al Sibiului.

„Este clară victoria doamnei Astrid Fodor? Este clară. Aş felicita-o pe doamna primar Astrid Fodor pentru această victorie. Cred că este un bun manager pentru oraşul Sibiu şi am speranţa că împreună cu PNL vom putea găsi cele mai bune soluţii ca în continuare Sibiul să fie un oraş puternic, prosper, atrăgător cu o administraţie locală care să se reflecte în bunăstarea sibienilor”, a declarat duminică noaptea, preşedintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan.

ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE OFICIALE. FDGR deţine din 2000 puterea în municipiul Sibiu. Pentru al cincilea scrutin consecutiv, FDGR dă primarul şi are cei mai mulţi consilieri în municipiul Sibiu. După patru mandate ale lui Klaus Iohannis, fost primar FDGR la Sibiu, la conducerea Primăriei a urmat ca interimar Astrid Fodor, acum aleasă pentru prima dată de sibieni.