Potop în Arad. Spitalul Judeţean din Arad a fost inundat. Mai multe săli de la UPU au fost evacuate VIDEO

O furtună s-a abătut, duminică seară, deasupra Aradului. Spitalul Judeţean a fost inundat, iar mai multe săli din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe au fost evacuate.
Iulian Tudor
20 iun. 2016, 05:23
Potop în Arad. Spitalul Judeţean din Arad a fost inundat. Mai multe săli de la UPU au fost evacuate VIDEO

UPDATE Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, susține că inundarea parțială a Unității de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad constituie un incident regretabil, care poate fi catalogat drept „caz de forță majoră”.

„Aradul s-a confruntat și se confruntă cu ploi abundente, fiind în prezent sub incidența unei avertizări de ‘Cod Galben’. Din păcate, din cauza ploilor, a fost afectată secția Unitatea Primire Urgențe a SCJU Arad. Practic, sistemul de scurgere nu a mai făcut față, iar apa s-a înfiltrat până a ajuns să se inunde o zonă a UPU. De fapt, tendința de inundații a fost sesizată încă de la primele ploi abundente care au căzut în Arad în urmă cu o săptămână, când a apărut o primă pată de umezeală. Conducerea SCJU a sesizat firma care a executat lucrarea în data de 14 iunie, însă din păcate sesizarea nu a avut niciun efect concret și astfel s-a ajuns în această situație”, a declarat presei luni, Adrian Țolea.

El a făcut cunoscute măsurile care au fost luate.

‘Am încercat să remediem cât mai repede situația, pentru a nu afecta activitatea din cadrul Unității Primire Urgențe, care se desfășoară în prezent la capacitatea necesară. S-au luat măsurile imediate — izolarea zonei afectate, evacuarea apei, crearea unui flux de scurgere a precipitațiilor — urmând ca în perioada următoare problema să se soluționeze definitiv’, a spus Adrian Țolea.

Totodată, vicepreședintele CJ Arad a susținut că în acest moment prioritatea administrației județene o constituie remedierea situației, nu aceea de a căuta vinovați.

‘Lucrarea de la UPU a fost licitată în anul 2012, pentru proiectare și execuție, câștigătoare fiind firma ‘Amahouse’ SRL din Arad. Contractul s-a semnat în ianuarie 2013, recepția lucrării făcându-se în toamna anului 2015. Pe tot parcursul lucrării nu s-au semnalat nereguli sau deficiențe majore. Implicit, comisia de recepție, formată din 10 persoane, a considerat lucrarea calitativ bună. Consider că era greu de prevăzut că sistemul de scurgere va ceda, nefăcând față unei asemenea cantități record de precipitații. De altfel, lucrarea se află în garanție. Vom demara o anchetă internă pentru a vedea cauzele exacte și modalitatea de remediere a acestora. Cred că vom găsi o cale amiabilă de înțelegere cu firma care a executat lucrarea pentru a remedia acest neajuns. Dacă nu vom ajunge la un numitor comun, mai avem și varianta justiției pentru că, repet, lucrarea se află în garanție’, a adăugat Adrian Țolea, vicepreședintele CJ Arad.

 

La Spitalul Judeţean Arad, la Unitatea de Primiri Urgenţe, din tavan a curs atât de multă apă, încât a fost nevoie de evacuarea sălii de resuscitare şi a celei de primire urgenţe, potrivit aradon.ro. Personalul din spital s-a mobilizat imediat pentru a strânge apa.

Potopul care s-a abătut, duminică seară, a paralizat activitatea în aproape tot oraşul Arad. Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă Arad a suplimentat forţele de intervenţie, dar degeaba. Au fost chemate de acasă toate turele de serviciu. Apelurile au continuat să vină. Peste două sute de arădeni au sunat la 112 aşteptând ca cineva să intervină şi să îndrepte dezastrul cauzat de apă, copaci, stâpli.

Pompierii interveneau deja la ora 19.30 în zece locaţii pentru evacuarea apei şi la un incendiu de pe strada Pompei. În plus, au intervenit pentru degajarea de copaci şi stâlpi în municipiu şi pe DN7.

Apoi, la nici jumătate de oră distanţă, în jur de 60 de locaţii au fost declarate prioritare de către pompieri.

Apa a intrat în 27 de case, iar acolo pompierii au intervenit de urgenţă. În unele cartiere, apa a depăşit jumătate de metru. Aproape toată canalizarea a refulat în Arad, astel că pompierii au intervenit cu motopompe.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Cum a reacționat acesta, la ieșirea din închisoare
Fanatik.ro
Băutura adorată de români al cărei preț va exploda. Un simplu pahar va fi considerat un adevărat lux
Capital.ro
SE PLĂTESC 15.000 de lei pentru români. Decizia anunțată astăzi, 30 MAI: Luăm o măsură importantă
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Locuri de muncă pentru români! Salariile depășesc 7.000 de lei!
Adevarul
Caravană electorală, atacată cu bâtele într-o comună din județul Buzău VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Prințesa Kate, vedeta familiei regale. Trăsăturile care o pun în centrul atenției
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Ce i-a făcut Iancu Sterp lui Jador în momentul în care l-a văzut, după ce mama Geta l-a jignit
Cancan.ro
Câți euro a primit Sorin Pușcașu pentru cele 19 săptămâni la Survivor All Stars. Îi datorează o parte din bani lui Zmărăndescu!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
„Mi-a zis: Nu mai pot” Un bărbat a murit la UPU Iași, după ce a fost lăsat o noapte întreagă să agonizeze. Familia vrea ca cei vinovați să fie trași la răspundere
Capital.ro
Devine interzis în TOATĂ EUROPA. Schimbare drastică dictată de la vârful UE
StirileBZI
Creșterea salariului minim va duce la un val de scumpiri. Experții spun că este un efect de domino
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'