Urna găsită la Corund în care se presupunea ca s-ar fi aflat cenuşa lui Nyiro Jozsef este goală

Urna găsită într-un autoturism în localitatea Corund din judeţul Harghita şi în care se presupunea ca s-ar fi aflat cenuşa lui Nyiro Jozsef este goală, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Harghita, Gheorghe Filip.
Romania TV
26 mai 2012, 18:27
Urna găsită la Corund în care se presupunea ca s-ar fi aflat cenuşa lui Nyiro Jozsef este goală

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în momentul în care urna a fost deschisă s-a constatat că aceasta este goală.

„Procurorul a dispus desigilarea şi deschiderea urnei, moment în care s-a constat că aceasta este goală”, a spus Filip.

El a precizat că acest fapt a fost o surpriză pentru poliţişti întrucât oficialul ungar declarase că în urnă era cenuşă umană, iar din documentele de însoţire ale acesteia reieşea acelaşi lucru.

Filip a mai spus că urna a fost restituită persoanei în cauză, Poliţia desfăşurând în continuare activităţile pe care procurorul le va dispune.

Oficialul ungar a părăsit sediul Poliţiei din Corund şi a plecat către Odorheiu Secuiesc.

O urnă în care se presupunea ca s-ar afla cenuşă a lui Nyiro Jozsef a fost găsită, sâmbătă, de poliţişti în localitatea Corund din judeţul Harghita, într-un autoturism cu care un oficial din Ungaria se deplasa către Şumuleu Ciuc, susţineau surse locale.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Harghita, Gheorghe Filip, declara corespondentului MEDIAFAX că sâmbătă a fost oprită în trafic, la Corund, o maşină în care se afla un cetăţean ungar, care a refuzat deschiderea portbagajului pentru control.

„Pasagerul L.C. era într-un taxi şi a refuzat deschiderea portbagajului pentru control, motiv pentru care IPJ Harghita a solicitat un procuror care este aşteptat la faţa locului pentru a lua măsurile legale”, spunea Gheorghe Filip.

El preciza că taximetrul oprit la Corund este unul dintre mai multe autovehicule controlate în trafic de poliţiştii harghiteni, în tot judeţul.

„Scopul nostru a fost acela al identificării persoanelor urmărite, celor ce deţin ilegal arme, droguri sau alte obiecte care ar putea periclita buna desfăşurare a ceremoniei Rusaliilor de la Şumuleu Ciuc, dat fiind numărul mare de participanţi, circa 100.000 de oameni, de a căror siguranţă trebuie să ne îngrijim”, mai spunea el.

Pe de altă parte, liderul PCM, Szasz Jeno, a confirmat informaţia potrivit căreia în taximetrul oprit s-ar fi aflat Lukacs Csaba, diplomat împuternicit de Parlamentul Ungariei ca purtător de cuvânt în cazul reînhumării lui Nyiro Jozsef.

Surse locale susţineau că, după ce procurorul a dispus deschiderea portbagajului, în bagejele oficialulul ungar a fost găsită o urnă, despre care se presupune că ar conţine cenuşă a lui Nyiro Jozsef şi care era însoţită de toate autorizaţiile necesare transportului.

Urna găsită este din lemn lăcuit, de formă pătrată, fără inscripţii.

Ulterior, oficialul ungar a fost dus la sediul Poliţiei din Corund, unde nu a spus dacă este cenuşa lui Nyiro, dar a afirmat că este vorba de cenuşă umană şi a arătat documentele de însoţire a acesteia.

Prefectul de Harghita, Augusta Cristina Urzică, a declarat, sâmbătă, că a atacat în contencios-administrativ autorizaţia de reînhumare a lui Nyiro Jozsef eliberată de primarul din Odorheiu Secuiesc, astfel că, din punct de vedere al insituţiei pe care o reprezintă, reînhumarea este suspendată.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
A murit marele MAESTRU al filmului. Tristețe mare în România: Jocul s-a terminat
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Vremea face ravagii în România. Ploi torențiale, grindină și inundații. Iată care sunt zonele vizate
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Rețetă de prăjitură cu cireșe și iaurt. Cel mai căutat desert în zilele de vară
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare de „brunețica”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
Interzis pentru românii care au mașini. Amendă de 1.000 de lei. Decizie direct de la primărie
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'