Iată cum poţi să îţi pregăteşti concediul direct de pe smartphone. Cele mai utile APLICAŢII de vacanţă

Programarea vacanţelor nu mai reprezintă o mare bătaie de cap ca în urma cu câţiva ani. Acum, nu trebuie să mai mergi din agenţie în agenţie pentru a găsi cel mai bun preţ, ci este de ajuns să îţi instalezi pe smartphone sau pe tabletă aplicaţii prin intermediul cărora vei găsi vacanţa pe care ţi-o doreşti.

06 iul. 2016, 07:49
Iată cum poţi să îţi pregăteşti concediul direct de pe smartphone. Cele mai utile APLICAŢII de vacanţă

Există aplicații de la cele care ajută la planificarea drumului și găsirea celei mai ieftine variante de transport până la aplicații în care descoperim cele mai interesante puncte de atracție ale zonei pe care urmează să o vizităm, scrie profit.ro. 

Hopper

Dacă plecarea în viitoarea vacanță se face cu avionul, din multitudinea de aplicații care se autodeclară utile pentru achiziționarea biletelor se remarcă Hopper.

Ca și alte aplicații, Hopper ajută în găsirea biletelor ieftine de avioane. Diferența este că, spre deosebire de celelalte aplicații unde găsirea se face pe baza căutării, Hopper afișează un calendar în care zilele sunt colorate în verde, galben și roșu, în funcție de prețul biletelor de avion.

Astfel, dacă îți planifici vacanța din timp, poți foarte ușor să alegi datele de plecare și întoarcere în cunoștință de cauză.

Booking și Airbnb

Pentru găsirea cazărilor, Booking și Airbnb sunt cele mai solide soluții.

Booking este aplicația celebrului site de rezervări booking.com și reprezintă o soluție clasică de descoperire și rezervare a diverselor tipuri de hoteluri și hosteluri.

Unul dintre marile avantaje ale folosirii acestui serviciu vine din faptul că, de cele mai multe ori, rezervarea poate fi anulată fără a plăti vreun leu. Condițiile anulării rezervărilor diferă de la hotel la hotel și trebuie consultate cu atenție înainte de rezervare.

De altă parte, Airbnb este față de Booking, cum este Uber pentru taxiuri: o soluție de recomandată pentru sharing.

Pe Airbnb poți găsi cazare ieftină pentru grupuri medii și mari. Spre exemplu, se pot rezerva la prețuri foarte bune apartamente cu mai multe camere pentru mai multe cupluri sau familii.

Travel List

Tot în perioada premergătoarea vacanței intră și întocmirea listei cu toate cele necesare, de la haine, la cosmetice.

Travel List este o aplicație care costă 2 euro, dar își face excelent treaba.

Am apreciat această aplicație pentru abordarea folosită, care nu te obligă să creezi de la 0 o listă pentru fiecare plecare. În schimb, este suficient să ai o arhivă de obiecte de care știi că ai nevoie în vacanțe. Odată creată arhiva, vei face listele de vacanță prin adăugarea obiectelor dorite din arhivă.

Aplicația include și o bogată arhivă predefinită, dar este în limba engleză și nu va fi de folos pentru toți utilizatorii români.

TripIT

Pentru cei organizați, care vor să aibă într-un singur loc toate aspectele viitoarei vacanțe fără să le printeze de hârtie, există TripIt.

Interfața și funcțiile TripIt permit notarea informațiilor importante ale călătoriei, precum avionul și ora de plecare, dar și locația cazării sau traseul care trebuie urmat de la aeroport până la hotel. Este un fel de jurnal digital de călătorie.