RADU BELIGAN A MURIT. ULTIMUL INTERVIU al Maestrului: „Timpul este o GLUMĂ proastă”

RADU BELIGAN A MURIT, dar lasă în urma sa o mulţime de roluri interpretate magistral şi o mulţime de învăţături de care apropiaţii şi cei care au lucrat cu el îşi vor aduce aminte. "Timpul este o glumă proastă", spunea Radu Beligan într-unul dintre ultimele interviuri pe care le-a acordat.

RomaniaTV.net
20 iul. 2016, 11:59
RADU BELIGAN A MURIT. ULTIMUL INTERVIU al Maestrului: „Timpul este o GLUMĂ proastă”

RADU BELIGAN a murit miercuri la Spitalul Elias din Capitală, după ce „tinereţile succesive” pe care îi plăcea să spună că le-a acumulat au devenit prea greu de suportat pentru corpul său, ajuns la vârsta de 97 de ani.

Într-un ultim interviu acordat ziarului Ring, Radu Beligan spunea despre copilăria în care mergea desculţ cu vaca că a rămas „în urmă cu un secol”: „Un secol care a trecut ca o zi. Timpul este o glumă proastă a unui calendar pe care nu îl recunosc. Îmi place să spun că am acumulat tinereți succesive. Copilul care mergea desculț cu vaca e parte din mine, alături de bărbatul matur care a luat masa cu regina Angliei”.

Radu Beligan a jucat până în ultimele luni de viaţă şi nu pentru Cartea Recordurilor, ci pentru că pentru el teatrul a însemnat mereu viaţă: „Știați că decesele cele mai multe se petrec în primii trei ani după pensie? Probabil că, mai mult decât diabetul sau afecțiunile cardiace, cel mai fatal dușman al omenirii e lipsa de activitate. Norocul meu a fost că, deși, de jure, am fost obligat să mă pensionez cu mult timp în urmă, de facto, nu m-am pensionat niciodată. Și mulțumesc pentru asta publicului meu, care întotdeauna m-a făcut să mă simt util și dorit”.