Bani pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură. Chiulangiii vor fi obligaţi să-şi plătească singuri studiile – proiect de lege

Parlamentarii lucrează la un proiect de lege care să îi motiveze pe elevi să înveţe. Astfel, toţi elevii ar putea să primească o sumă de bani, în fiecare lună, sub formă de vouchere, pentru a fi stimulaţi să obţină rezultate bune la învăţătură.

20 sept. 2016, 08:18
Bani pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură. Chiulangiii vor fi obligaţi să-şi plătească singuri studiile – proiect de lege

Şcolile de stat şi cele private vor putea încasa contravaloarea în lei odată ce elevul se înscrie şi depune voucherul la şcoala respectivă. valoarea unui voucher anual va fi calculată prin împărţirea bugetului Ministerului Educaţiei, după scăderea cheltuielilor birocratice, la numărul total de copii eligibili pentru vouchere, potrivit libertatea.ro.

Vouchere nu se vor acorda tuturor elevilor, ci doar celor care termină anul școlar cu rezultate bune la învăţătură. Aceștia, la finalul anului şcolar, vor putea să meargă la secretariatul școlii și să ia banii.

Mai mult, proiectul de lege prevede ca elevii chiulangii să fie obligați să scoată bani din buzunar dacă vor să continue studiile. „Cine rămâne repetent, deci nu are chef să învețe, va trebui să vină cu bani de acasă dacă vrea o diplomă de absolvent de 8, 10 clase sau Bacalaureat. Nu e nimeni obligat să aibă studii„, a declarat unul dintre parlamentarii care lucrează la actul normativ.