Câinii din înalta societate sau cele mai răsfăţate patrupede din lume

După roboţii humanoizi şi tot felul de invenţii de înaltă tehnologie menite să ne pregătească pentru mileniul vieţii virtuale, japonezii dezvoltă acum tot mai mult tendinţa de a reveni cu picioarele pe pământ. Şi chiar cu ... patru picioare.

RomaniaTV.net
10 iun. 2012, 09:59
Câinii din înalta societate sau cele mai răsfăţate patrupede din lume

O industrie de aproximativ 20 de miliarde de dolari anual destinată răsfăţului căţeilor s-a dezvoltat în Japonia, în ultimul timp. Mărci internaţionale de renume au fost cooptate de japonezi pentru noul lor hobby – acela de a-şi îmbrăca patrupedele după ultimul strigăt „haute-couture„.

Astfel, Hermes, Adidas şi alte firme celebre din industria modei au elaborat îmbrăcăminte şi accesorii care mai de care mai sofisticate şi mai costisitoare pentru cele mai răsfăţate patrupede din lume. Garderoba lor luxoasă concurează de departe cu cea a celor mai bogaţi oameni din lume.

Având în vedere rata destul de scăzută a natalităţii în Japonia, precum şi îmbătrânirea populaţiei, din ce în ce mai multe familii japoneze încep să privească animalele de companie ca pe o alternativă la copii, scrie Daily Mail, prezentând şi fotografii cu nostimele animăluţe care nici măcar nu sunt conştiente de valoarea hăinuţelor pentru care stăpânii lor scot din din buzunare o avere.