Klaus Iohannis: Am vorbit scurt cu Kovesi, nu se simte vinovată cu nimic. Ce i-a cerut preşedintele procurorului general

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că a discutat cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, despre posibilul plagiat în cazul lucrării sale de doctorat, arătând că nu are motive de îngrijorare și că Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede această speță.

RomaniaTV.net
05 oct. 2016, 16:38
Klaus Iohannis: Am vorbit scurt cu Kovesi, nu se simte vinovată cu nimic. Ce i-a cerut preşedintele procurorului general

Klaus Iohannis a fost prezent miercuri seară la gala de deschidere a stagiunii 2016 a Filarmonicii „George Enescu”, de la Ateneul Român.

„Am vorbit scurt cu doamna Kovesi, însă nu cred că este ceva special de comunicat aici. Am întrebat-o cum vede acele acuzații, mi-a reiterat că domnia sa nu se simte vinovată cu nimic și atunci am plecat destul de lămurit din discuție. Nu cred că trebuie să vorbim de o demisie atâta vreme cât nu a existat niciun indiciu că ar fi plagiat. În măsura în care lucrurile iau o altă turnură, se poate discuta”, a spus șeful statului.

El a precizat că Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede această speță. „În această chestiune am avut o discuție cu procurorul general pe care l-am rugat ca, în virtutea atribuțiilor domniei sale, să se ocupe ca această cercetare să se facă cu celeritate”, a subliniat Iohannis.

Laura Codruţa Kovesi se află în centrul unui scandal care este în prezent cercetat de Parchetul General, după ce deputatul Sebastian Ghiţă a depus un autodenunţ în care spune că a participat în mod direct la falsificarea unui raport privind un eventual plagiat în teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, în 2012. Ghiţă a explicat că a făcut acel gest înainte de a fi membru al Parlamentului României, din dorinţa de a o ajuta pe Kovesi, cu care avea la acea vreme o relaţie de prietenie.

Incidente la Ateneu

La gala de deschidere a stagiunii 2016 a Filarmonicii „George Enescu” publicul a avut intrare liberă, astfel că din cauza numărului mare de oameni veniţ să asiste la repetiţia generală au avut loc şi incidente. Oamenii s-au îmbulzit la intrare, însă accesul le-a fost permis doar în limita locurilor disponibile. „Am făcut posibil accesul tinerilor, copii de la liceele de muzică, intrarea fiind liberă. Când sala s-a umplut, accesul a fost restricţionat. Sala are 800 de locuri, culoarele vor fi pentru un joc de scenă al membrilor corului, soliştii circulă pe aceste culoare, omul şi locul şi nu a putut sta nimeni în picioare, cum se mai stă pe scări. Organizatorii şi ceilalţi factori de decizie au anunţat că sala s-a umplut, uşile s-au închis şi s-a dat drumul la concert. Suntem onoraţi că dl preşedinte a venit la repetiţia generală, se comportă ca un spectacol definitivat, dar nu are nimic de-a face prezenţa preşedintelui cu faptul că Ateneul nu are mai mult de 800 de locuri”, a explicat un reprezentant al Ateneului Român.