Scandal la numărătoarea voturilor din Sectorul 3 al Capitalei VIDEO

Zeci de preşedinţi de secţii de votare din Sectorul 3 aşteaptă de ore întregi să predea sacii cu buletine de vot şi procesele verbale. Oamenii sunt obosiţi şi nervoşi pentru că nimeni nu le explică de ce s-a creat această situaţie.

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 06:36
Scandal la numărătoarea voturilor din Sectorul 3 al Capitalei VIDEO

Pe strada din faţa Primăriei Sectorului 3 sunt adunate zeci de persoane. Nu este vorba de vreun protest, ci de şefii de secţii de votare din sector care nu au putut preda încă sacii cu buletinele de vot şi procesele verbale încheiate după încheierea numărătorii. Mulţi dintre ei stau de ore întregi în faţa Primăriei şi au devenit irascibili, mai ales că nimeni nu vine să le discute cu ei şi să le explice de ce lucrurile durează atât de mult.

Unii dintre ei au cedat fizic, mai ales că afară este şi destul de răcoare, şi au intrat în scările de bloc din zonă pentru a se încălzi şi a se odihni.

Mai mult, potrivit unei reprezentante a unui partid politic, Mariana Petrescu, în sector sunt circa 100 de preşedinţi de secţii de votare care nici măcar nu au fost luaţi de la şcolile în care s-a desfăşurat scrutinul: „Unii au fost daţi afară din şcoli, pentru că azi începe bacul şi trebuie pregătite sălile, şi stau în curte de 4,6 ore şi aşteaptă să fie preluaţi de maşinile poliţiei”. Numărul de maşini alocat pentru transport a fost unul foarte mic.

„De 30 de ore n-am dormit şi de 5 ore stau în faţa primăriei. Sunt după 19 ore de muncă şi stăm ca proştii în frig şi ne uităm unii la alţii. Nimeni nu ne-a spus ce se întâmplă, nu ştim de ce durează atât de mult. De vreo două ore parcă au început să se mişte mai bine, după ce am făcut un pic de scandal aici”, a spus femeia.

Din primele informaţii se pare că întârzierea este cauzată de faptul că multe procese verbale au fost întocmite greşit de preledinţii de secţii de votare, iar acestea trebuie să fie refăcute. În plus, primăria nu a pus la dispoziţie suficiente spaţii pentru preluarea buletinelor şi a proceselor verbale.

Conform unui sondaj CURS, fotoliul de primar al Sectorului 3 a fost câştigat de Robert Negoiţă candidatul USL.