REMEDIU EFICIENT împotriva pielii uscate pe timp de iarnă

In general, iarna pielea este uscata si aveti o senzatie de mancarime. Chiar daca traiti intr-un climat rece si uscat sau daca mentineti cald in casa sau la birou, va puteti pastra cu usurinta pielea sanatoasa si catifelata. Iata un remediu eficient.
Alina Costache
24 nov. 2016, 09:41
REMEDIU EFICIENT împotriva pielii uscate pe timp de iarnă

Consumati minim 30 ml/kg corp, de apa pura, alcalina, bio-disponibila si compatibila cu celula umana. Daca sunteti deshidratati, la inceput, in mod firesc pielea va deveni si mai uscata, dar daca va hidratati, puteti lupta impotriva uscaciunii pielii si prin consumul de apa.

Iata cateva modalitati pentru a va mentine hidratarea pielii:

Pentru vindecare, folositi faina de ovaz. Oamenii au descoperit efectele benefice pentru piele ale fainii de ovaz inca din antichitate. Faina de ovaz poate actiona in baie ca agent de calmare, ne spun specialistii. Este suficient sa turnati doua cani de faina intr-o cada cu apa calduta si aveti un tratament miraculos, potrivit secretele.com.

Daca folositi dusul, puneti intr-o batista faina de ovaz, legati colturile, inmuiati-o in apa si folositi-o ca pe un burete, doar prin stoarcerea excesului de apa.

Folositi apa acolo unde conteaza. Dermatologii recomanda o baie calduta, nu fierbinte, de 15 minute zilnic.

Citeşte şi Obiceiuri care încetinesc îmbătrânirea pielii

Dupa baie, folositi un hidratant natural. Lasati pielea umeda (cateva tamponari cu prosopul, dupa ce ati incheiat baia, sunt mai mult decat suficiente), pentru ca este mult mai eficient sa il aplicati astfel imediat dupa baie.

Alegeti numai sapunuri naturale, catifelate, pe baza de unt de cocos, unt de cacao, ulei de avocado, ulei de jojoba etc. Nu abuzati de gelul de dus sau de un sapun cu adaosuri chimice.

Folositi un umidificator. Specialistii recomanda folosirea acestuia, dar pentru a umidifica toata casa, ati avea nevoie de o instalatie imensa. Este mai simplu si mai practic sa instalati un umidificator in dormitor si sa inchideti usa, pastrand astfel umiditatea camerei. Sau ati putea lasa usa de la baie deschisa cand va imbaiati sau cand faceti dus, pentru ca va ajuta orice cantitate de umiditate.

Mentineti racoarea, aerul mai rece are un efect anesteziant si ajuta pielea sa se simta mai bine. Atunci cand casa dumneavostra este supraincalzita, vasele de sange se dilata, producand ciclul uscaciune-mancarime-usturime.

Atentie! Pielea uscata si crapata poate fi si semnul unor afectiuni. Daca devine rosie si dureroasa, este foarte posibil sa aveti o dermatita atopica. Zonele galbene si umede pot indica o infectie bacteriana. Daca pielea are zone rosii, care se descuameaza, este posibil sa fie vorba despre psoriazis sau despre o micoza.

Citeşte şi Ce semne indică afecţiuni grave ale pielii

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
LIVE UPDATE Alegeri prezidențiale 2025, turul 1: Prezența la vot în timp real, sondaje, rezultate vot, exit poll, incidente. Patru persoane duse la spital, direct din secţia de votare
Capital.ro
Am mai pierdut un mare actor. Se sting legendele micului ecran. I-a fermecat pe români în anii 80 și 90
Playtech.ro
Cât de mult crește consumul de combustibil dacă mergi cu geamurile deschise. Diferențele reale la viteze mari
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Secretele din Capela Sixtină. Ce s-a pregătit pentru Conclavul Cardinalilor
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Cine este ultima persoană cu care a vorbit Răzvan înainte să se înece în lacul Colibița! Ies la iveală detalii cutremurătoare: „Mi-a mulțumit că i-am trimis bani”
Cancan.ro
Zamfirița din Brașov s-a mutat în Italia și, într-o zi, s-a trezit cu Papa Francisc la ușă. Ce i-a cerut și câți bani i-a dat suveranul pontif
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a făcut marele anunț chiar în ziua alegerilor. Decizia luată de fostul candidat: Sunt aici pentru a recunoaște
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Exit-poll alegeri prezidențiale 2025. Cine va fi președintele României?
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Generalul cu cea mai mare pensie din MApN. Câștigă mai mult decât Nicolae Ciucă sau președintele interimar Ilie Bolojan