Elevii şi studenţii nu învaţă pe 2 decembrie. Vezi CÂND SE RECUPEREAZĂ CURSURILE din ziua liberă

Cursurile şcolare planificate pentru data de 2 decembrie, declarată de Guvern ca zi liberă, vor fi recuperate pe parcursul anului şcolar 2016-2017, pe baza unui grafic stabilit de fiecare instituţie de învăţământ în parte.
Roxana Gagiu
28 nov. 2016, 06:37
Elevii şi studenţii nu învaţă pe 2 decembrie. Vezi CÂND SE RECUPEREAZĂ CURSURILE din ziua liberă

Ziua de vineri, 2 decembrie 2016, este liberă pentru toţi salariaţii din sectorul public, după cele două zile nelucrătoare de sărbătoare legală: 30 noiembrie (Sfântul Andrei) şi 1 decembrie (Ziua Naţională a României), arată reprezentanţii MENCS.

Prin urmare, cursurile planificate pentru 2 decembrie vor fi recuperate pe parcursul anului şcolar 2016-2017, pe baza unui grafic stabilit de fiecare instituţie de învăţământ în parte, transmite MENCS, care precizează că în şcolile din învăţământul preuniversitar privat, hotărârea de a acorda această zi liberă este la latitudinea conducerilor acestor unităţi de învăţământ.

Ministerul Educaţiei reaminteşte că vacanţa de iarnă a elevilor este programată între 24 decembrie 2016 şi 8 ianuarie 2017. În instituţiile de învăţământ superior, activităţile didactice din data de 2 decembrie vor fi reprogramate/ recuperate în cursul semestrului I, mai arată MENCS.

Vezi si: Minivacanţa de 1 Decembrie, city breakuri în oraşe faimoase pentru târgurile de Crăciun. Vezi ce preţuri sunt pentru Sărbători

Joi, 1 Decembrie, peste 3.000 de militari și specialiști din MApN, MAI și SRI, cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, și militari din mai multe țări aliate sau partenere vor participa, începând cu ora 11,00, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României în Piața Arcul de Triumf din București.

Militarii străini vor fi din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Italiană, Republica Federală Germania, Republica Moldova, Republica Polonă, Republica Slovacă, Spania și Statele Unite ale Americii.

Tot în București, arată MApN, va avea loc joi, începând cu ora 8,00, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.

„Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanți ai Armatei României vor participa, la solicitarea și cu sprijinul autorităților locale, la pregătirea, organizarea și desfășurarea de parade militare, ceremonii militare și religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani și veterani de război, expoziții de tehnică militară de luptă și armament și retrageri cu torțe în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unități și unități militare”, se arată în comunicat.

Vezi si: Militari din ţările aliate, invitaţi la parada de 1 Decembrie

Totodată, potrivit MApN, cu ocazia Zilei Naționale, Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale ale Forțelor Navale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflați în misiune în teatrele de operații desfășoară ceremonii militare și activități specifice cu ocazia Zilei Naționale.

Repetițiile pentru Parada militară vor avea loc vineri, de la ora 9,00, la Terenul de instrucție Ghencea (acces din șoseaua Antiaeriană numărul 6-8) și duminică, de la ora 8,00, în Piața Arcul de Triumf.

Mai mult, sursa citată anunță că folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems — RPAS) în spațiul aerian unde se desfășoară manifestările dedicate Zilei Naționale este interzisă, conform prevederilor articolului 12 din Hotărârea de Guvern nr. 912/2010.

De altfel, pentru buna desfășurare a paradei militare organizate cu ocazia Zilei Naționale a României, Brigada Rutieră București va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piața Arcul de Triumf pentru zilele de 27 noiembrie și 1 decembrie.

Citeste si: Minivacanţă de 5 zile pentru bugetari. 2 decembrie, zi liberă. Decizia a fost luată de Guvern

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Românii pot achiziționa noi titluri de stat Tezaur cu dobânzi atrăgătoare
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?