ROMÂNIA-UNGARIA 29-21 în grupa principală de la CE de HANDBAL FEMININ

ROMÂNIA-UNGARIA 29-21. Echipa națională de handbal feminin a României a trecut, duminică, de reprezentativa Ungariei în primul meci din grupa principală de la Campionatul European din Suedia, scor 29-21.
Filip Stan
11 dec. 2016, 18:53
ROMÂNIA-UNGARIA 29-21 în grupa principală de la CE de HANDBAL FEMININ

ROMÂNIA-UNGARIA 29-21. Naţionala de handbal feminin a României a învins, duminică, la Helsingborg, reprezentativa Ungariei, cu scorul de 29-21 (15-9), în primul meci din grupa principală II a Campionatului European din Suedia.

Ungaria a condus o singură dată, când a început meciul și a avut posesia. Apoi, fetele noastre au început spectacolul și n-au mai lăsat jocul din mână. La pauză, „tricolorele” aveau un avantaj considerabil: 15-9. Cristina Neagu a fost una dintre artizanele acestei victorii, reușind câteva goluri aproape imposibile.

ROMÂNIA-UNGARIA 29-21. Partea secundă a început în același stil cum s-a terminat și prima. Fetele noastre au marcat trei goluri consecutive și au dus scorul la 18-9. Aceeași Neagu a fost fără rivală și în partea secundă, când a fost ajutată și de portărița Denisa Dedu, care a scos mingi incredibile.

Ungaria, antrenată de Kim Rasmussen, cu care CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor în 2016, s-a calificat ”in extremis” în grupa II, cu 0 puncte, după evoluţii mai puţin fericite în grupa preliminară C.

Confruntarea de duminică seară a început încă din tribune, ”România, România” şi ”Ria, Ria, Ungaria” auzindu-se dinspre cele două galerii.

În urmă cu puţin timp, în 27 noiembrie, la Cluj, Ungaria a câştigat Trofeul Carpaţi, 29-24 în finala cu România, însă atunci din lotul tricolor au absentat Ungureanu, Neagu şi Iuganu faţă de echipa aliniată acum de Ambros Martin.

Klivinyi a deschis scorul după doar 30 de secunde, dar Neagu a ripostat la primul nostru atac, 1-1, iar Oana Manea, din pasa aceleiaşi Neagu a înscris şi ea, 2-1 după două minute. Şase goluri au fost marcate în primele 180 secunde ale meciului, 4-2, ritmul de joc fiind foarte rapid de ambele părţi. De asemenea, angajările la pivoţii Manea şi Pintea au destabilizat apărarea adversă (6-3, min. 11).

Denisa Dedu a primit din nou aplauze pentru intervenţiile din poartă, la fel şi finalizările Cristinei Neagu, iar diferenţa pe tabelă, 9-5 (min. 15), a obligat Ungaria să intre la time-out.

Încurajările celor peste 250 de fani tricolori din tribunele Helsingborg Arena au fost din ce în ce mai vocale, iar până la pauză favoritele nu i-au dezamăgit (11-6, min. 19 şi 15-8, min. 28), în faţa unei echipe complet ”dezarmate” a Ungariei ”, scor 15-9, după primele 30 de minute.

 

Recitalul tricolorelor antrenate de Ambros Martin a continuat şi în repriza secundă, chiar dacă au avut şi unele momente de cădere în joc (18-9, min. 34, 20-14, min. 42 şi 26-17, min. 52). Per total, apărarea bine ”înfiptă”, pasele în viteză în atac, dar şi combinaţiile multiple cu toate jucătoarele şi nu în ultimul rând intervenţiile în poartă au fost atu-urile handbalistelor României, Cristina Neagu ieşind, din nou, la rampă în toate fazele jocului şi fiind declarată MVP-ul meciului.

Kim Rasmussen nu a reuşit să găsească antidotul împotriva României, oricâte indicaţii le-a dat elevelor sale, între care vedeta Ungariei, Anita Gorbicz, a fost surprinsă de câteva ori privind în gol pe banca de rezerve după ce venea la schimbare.

Scor final, 29-21, fanii cântând ”Şi-altă dată, şi-altă dată, o s-o facem şi mai şi mai lată”, în timp ce echipa României încingea hora la mijlocul terenului, având 4 puncte în grupa II. Ungaria a rămas cu 0 puncte şi este ieşită din cursa pentru semifinale, după ce România i-a administrat cea mai drastică înfrângere din istoria confruntărilor directe.

Marcatoarele echipei României au fost Neagu 10, Buceschi 5, Manea 4, Udriştoriu 3, Chiper 3, Geiger 1, Pintea 1, Florică 1, Zamfirescu 1, iar pentru Ungaria s-au remarcat Gorbicz, Trişciuk, Klivinyi şi Kovacs, toate cu câte 3 reuşite.

Echipa României s-a calificat în grupa principală II după 21-23 (11-13), cu campioana europeană şi mondială en-titre, Norvegia, 22-17 (11-9) cu campioana olimpică din acest an, Rusia, şi 31-26 (15-13) cu Croaţia, în grupa preliminară D.

Celelalte meciuri din grupa II sunt programate în continuare astfel: Cehia – România (ora 17.15), Ungaria – Norvegia, Danemarca – Rusia, în 13 decembrie, şi Danemarca – România (19.30), Cehia – Norvegia, Ungaria – Rusia, în 14 decembrie.

În grupa principală I se va juca luni, etapa a II-a, între Spania – Germania, Serbia – Olanda şi Suedia – Franţa.

Ultimele partide din cele două grupe vor avea loc în 14 decembrie, iar în urma acestora primele două clasate se vor califica în semifinale, iar echipele de pe locul 3 vor juca pentru clasarea finală pe locurile 5-6.

Semifinalele şi meciul pentru locurile 5-6 vor avea loc în 16 decembrie, iar finalele în 18 decembrie.

Echipa României participă pentru a 11-a oară la un turneu final de Campionat European, din 12 ediţii care au avut loc, începând cu 1994, singura dată când nu a fost prezentă fiind în 2006. Tricolorele au obţinut în aceşti ani o singură medalie, bronzul, în 2010, cu Radu Voina pe banca tehnică, celelalte clasări fiind următoarele: 1994 (locul 10), 1996 (5), 1998 (11), 2000 (4), 2002 (7), 2004 (7), 2008 (5), 2012 (10) şi 2014 (9).

Campioana europeană en-titre este Norvegia, care are în palmares şase titluri continentale.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu a făcut senzație la Gala Premiilor GOPO 2025! Actrița a strălucit la 46 de ani
Fanatik.ro
Gigantul din Grecia care va face o investiție majoră în România. Se va deschide o nouă fabrică
Capital.ro
Legenda de care România s-a despărțit. Nu se mai naște altul ca el. Românii nu-l pot uita
Playtech.ro
Deschidere succesiune la primărie. Este sau nu gratuit?
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Capcană pentru pensionari. Mica recalculare are rezultate zero
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Carambol pe Autostrada Soarelui. Șase mașini au fost implicate într-un accident grav în zona Dragalina
Cancan.ro
Ireal câți mici a mâncat Piedone la o singură masă, într-un restaurant din Regie: Șeful ANPC a stabilit un record greu de egalat
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a renunțat la bancomat. Decizie pentru cei care au cont și card la bancă. Cum veți putea retrage cash
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ministerul Educației retrage sute de diplome ale elevilor olimpici