Cum va fi VREMEA în ziua de CRĂCIUN. În ce parte a ţării va NINGE pe 25 decembrie

PROGNOZA METEO DE CRĂCIUN. Dacă în ziua de Ajun ne-am bucurat de soare, iată că pe 25 decembrie înorările vor fi prezente în majoritatea regiunilor ţării. În timp ce în sud-estul ţării vor exista şanse de ploaie, la munte şi în Transilvania vor predomina ninsorile.

24 dec. 2016, 17:24
Cum va fi VREMEA în ziua de CRĂCIUN. În ce parte a ţării va NINGE pe 25 decembrie

Noaptea de 24 spre 25 decembrie

IN TARA: Înnorările vor fi persistente în majoritatea zonelor, exceptând sudul ţării unde cerul va fi parţial noros. Vor fi ninsori slabe în Maramureş şi pe arii restrânse la munte, în nordul Crişanei şi al Transivaniei. În celelalte zone doar izolat vor fi fulguieli, dar şi burniţă ce va favoriza depunerea de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă şi în sudul Olteniei. Temperaturile minime se vor încadra între -12 si -1 grad. În zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă.

BUCUREŞTI: Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de -7…-5 grade.

PRIMA ZI DE CRĂCIUN

ÎN ŢARĂ: În regiunile din vestul, nordul si centrul tării, cerul va fi noros, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse. La munte va ninge, în Maramureş şi în nordul şi estul Transilvaniei vor predomina ninsorile, iar în Banat, Crişana şi jumătatea de nord a Moldovei vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ploaie. În sudul şi sud-estul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar precipitaţii slabe, mai ales ploi, se vor semnala pe spaţii mici. Pe arii restrânse se va depune polei. Vântul va avea intensificări în zona montană, mai ales pe creste, cu rafale de 70…80 km/h, astfel că, pentru intervale scurte de timp, va viscoli şi va spulbera zăpada , iar în rest va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, cu viteze mai mari în sudul Olteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 8 grade in Oltenia si nordul Munteniei.

BUCUREŞTI: Cerul va fi temporar noros şi doar trecător vor fi posibile precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade.

A DOUA ZI DE CRĂCIUN

ÎN TARĂ: În cea mai mare parte a ţării, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele normale pentru sfârşitul lunii decembrie. În regiunile din vestul, centrul, nordul şi nord-estul teritoriului cerul va fi mai mult noros. La munte, mai ales la altitudini mari, vor predomina ninsorile, iar în Maramureş, Transilvania, zona deluroasă din Banat şi Crişana şi local în Moldova se vor semnala precipitaţii mixte. În sud şi sud-est înnorările vor fi temporare şi doar izolat va ploua slab. Vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, dar local şi temporar şi în restul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade in depresiuni si 8 grade in vest si sud-vest.

BUCUREŞTI: Valorile termice se vor situa peste cele normale la această dată; maxima va fi de 5…6 grade. Cerul va fi temporar noros, vor fi posibile ploi slabe, trecătoare, iar vântul va sufla slab şi moderat.

A TREIA ZI DE CRĂCIUN

ÎN TARĂ: Valorile de temperatură, în special cele diurne, se vor situa în continuare peste mediile climatologice specifice perioadei din an, astfel că maximele se vor încadra între 1 grad in estul Transilvaniei si 10 grade in Oltenia si Muntenia. Cerul va avea înnorări în general persistente în regiunile intracarpatice, unde local si temporar se vor semnala precipitatii mixte în cursul zilei si predominant sub formă de ninsoare, noaptea, iar la munte va ninge. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros si cu precădere în est si sud-est, în prima parte a zilei, vor fi precipitatii mai ales sub formă de ploaie, în timp ce spre sfârsitul intervalului în Moldova pe arii restrânse vor predomina ninsorile. Izolat vor fi conditii de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane, cu viteze mai mari pe creste, unde va viscoli sau spulbera zăpada, dar pe arii mai restrânse si la cote mai reduse si în celelalte regiuni.

BUCUREŞTI: Cerul va fi temporar noros si mai ales în prima parte a zilei va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura aerului va avea valori peste cele obișnuite pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu o maximă de 8…9 grade.

TENDINTA

MIERCURI – Vremea se va răci fată de intervalul anterior, astfel că în majoritatea regiunilor regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros în Moldova si la munte, unde va ninge. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare si pe arii restrânse vor fi ninsori slabe în centru si predominant ninsori în sud-est. Vântul va continua să aibă intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local si în zonele mai joase de relief, în special din Oltenia si Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade in estul Transilvaniei si 7 grade in Oltenia si Muntenia.

JOI si VINERI – Valorile termice se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice acestei perioade din an. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicată la începutul intervalului, la munte si în regiunile estice.