Şapte actuali şi foşti aleşi locali, inclusiv trei primari, în incompatibilitate sau conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat, luni, că a constatat în cazul a șapte actuali și foști aleși locali, printre care trei primari, starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă sau indicii privind existența conflictului de interese de natură penală.
Filip Stan
16 ian. 2017, 08:53
Şapte actuali şi foşti aleşi locali, inclusiv trei primari, în incompatibilitate sau conflict de interese

În cazul lui Petre Pârvu, primar al orașului Zimnicea din județul Teleorman, inspectorii de integritate au constatat existența conflictului de interese administrativ.

„În perioada deținerii mandatelor de primar, a semnat mai multe contracte (de furnizare, de prestări servicii și de lucrări), precum și facturile aferente contractelor încheiate între Primăria orașului Zimnicea și SC Tel Drum SA Alexandria (societate comercială care a avut încheiat un contract de închiriere și un contract de comodat cu persoana evaluată, având ca obiect un imobil proprietatea acestuia)”, se precizează într-un comunicat al ANI.

De asemenea, Constantin Corbu, primar al comunei Grădiștea, județul Călărași, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 27 decembrie 2012 — 5 aprilie 2016, când a deținut simultan funcția de primar și calitatea de reprezentant al comunei în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC „Satul Nou Grădiștea” SRL.

Vasile Dima, fost primar al comunei Răstoaca, județul Vrancea, este acuzat de conflict de interese administrativ și penal.

„În exercitarea atribuțiilor de primar a emis dispoziția privind angajarea pe perioadă determinată în funcția de consilier personal al primarului pentru fiica sa. Astfel, în perioada 27 iunie 2012 — 12 septembrie 2013, fiica persoanei evaluate a obținut venituri salariale în cuantum de 13.628 lei”, se arată în comunicat.

În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Au mai fost găsiți în incompatibilitate Ilarie Căpitanu, actual consilier local și fost viceprimar al comunei Tîmna din județul Mehedinți; Iosif Borto, fost consilier local în comuna Pîrjol din județul Bacău, și Doru Constantin Popa, consilier local în orașul Roznov, județul Neamț, în timp ce în cazul lui Ion Anghelescu, fost consilier local în comuna Dărmănești, județul Dâmbovița, a fost constatată existența conflictului de interese administrativ.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Ce trebuie să faci dacă vrei să-ți crească roșiile mari și gustoase. Acesta e metoda corectă de îngrijire, recomandată de grădinarii cu experiență
Capital.ro
Legea pe care o așteaptă TOATĂ ROMÂNIA. E la un pas de marele vot din Parlament
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Anunțul momentul pentru badantele care au lucrat în Italia! Cum pot ieși mai repede la pensie
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
La acești nativi vor trage banii în perioada următoare. Se anunță mari câștiguri
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Nu e o glumă! Stațiunea din România unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
O NOUĂ REGULĂ a fost decisă în România. Intră în vigoare de la 1 IULIE
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'