Vitiligo se tratează cu ajutorul remediilor naturiste

Vitiligo este o boală de piele care se caracterizează prin depigmentarea celulelor care alcătuiesc țesuturile corpului. Astfel, anumite regiuni ale corpului precum mâinile, abdomenul, fața sau gâtul sunt acoperite de pete deschise la culoare.
Iulian Tudor
04 apr. 2017, 08:00
Vitiligo se tratează cu ajutorul remediilor naturiste

Vitiligo este o afecțiune cronică dezvoltată în urma unor afecțiuni autoimune prin distrugerea totală sau parțială a melaninei. Deși cauzele rămân de multe ori necunoscute, sistemul imunitar nu mai recunoaște propriile celule și le atacă.

Cauzele și simptomele afecțiunii

Este important să știi că această afecțiune nu se moștenește și nici nu este molipsitoare.
Un factor care produce acest dezechilibru în organism este bineînțeles stresul, surmenajul psihic, arsurile solarea sau alte traume suferite la nivelul tegumentului pielii.
Prezența unei alte boli autoimune (tiroida hashimoto, diabetul zaharat, lupus, psoriazis) în organism poate provoca apariția depigmentării.

Persoanele care sunt afectate de acestă boală trebuie să se ferească de lumina solară.
Petele apar izolat, simetric pe ambele părți ale corpului sau asimetric, pot afecta atât retina cât și zona organelor genitale, gâtul, coatele, genunchii, orificiul bucal atât în interior cât și la exterior.
Evoluția acestor pete este necunoscută, poate să fie bruscă sau lentă.

Pont

Persoanele afectate de această boală au nevoie de suport emoțional, deoarece este afectată stima de sine și încrederea în forțele proprii, poate cauza apariția depresiei.

Aceste leacuri încetinesc evoluția bolii!

Anumite alimente te pot ajuta să combați efectele nefaste ale bolii. Pune câteva semințe de Psoralea Corylifolia în suc de ghimbir, timp de 3 zile. Apoi scoate semințele de Psoralea Corylifolia și lasă-le să se usuce după care trebuie să le pisezi și să bei în fiecare zi timp r 2 luni un pahar de lapte în acre să adaugi 1 gram din acest remediu.

Tot cu Psoralea Corylifolia poți să prepari o loțiune în care să mai adaugi și chimion negru, rădăcină de drăcilă și ulei de cocos. Trebuie să aplici remediul pe zonele afectate zilnic timp de 6 luni și vei vedea diferența.

Bea suc de ghimbir, fie ca unică metodă de tratament, fie în combinație cu argila roșie. Dacă optezi doar pentru sucul de ghimbir, trebuie să iei acest remediu de 2 ori pe zi. În cazul în care combini ghimbirul cu argila rosie, trebuie să aplici pasta pe pielea lezată.Consumă alimente bogate în acid folic și vitamina B12. Fă un amestec de flori de gălbenele, flori de mușețel, rădăcină de sunătoare și oregano. Bea 1 ceașcă din acest amestec de 2 ori pe zi.

Redu consumul de carne roșie și produse pe bază de carne

Introdu în alimentația ta fructele și legumele proaspete, salatele, orele de sport în aer liber sau plimbările lungi, adoptă un stil de viață sănătos menținând o gândire optimist.
Turmenicul, benefic pentru piele

Acest condiment are abilitatea de a restaura pigmenții pielii în mod natural. Pentru un tratament naturist cu turmeric ai nevoie de:

453 grame de turmeric
225 grame de rădăcină de ghimbir
zeama obținută dintr-o lămâie

Amestecă toate ingredientele într-un borcan. Depozitează borcanul în frigider și consumă câte 2 lingurițe din amestec înainte de fiecare masă.

O altă variantă este să prepari ceai de curcumă și să aplici direct pe piele.

Mănâncă zilnic papaya

Este un remediu naturiste pe care este bine să îl adopți ca și un stil de viață. Introdu în dieta ta consumul frecvent de suc de papaya sau mănâncă fructul ca atare. O altă variantă de tratament cu papaya este aceasta: zdrobește o felie de papaya și aplică pasta obținută direct pe regiunile afectate de vitiligo și las-o acolo până se usucă. Cu cât o aplici mai des, cu atât va fi mai bine.

Află de ce apar petele albicioase pe mâini AICI.

Spynews
Anca Țurcașiu a devenit bunică! Nora sa a adus pe lume o fetiță. Ce nume va purta micuța: „Sunt cea mai fericită de pe pământ...” / VIDEO
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
5 moduri în care hackerii pot intra în telefonul tău și îți pot fura datele. Ce să nu faci niciodată dacă ai rămas fără baterie la telefon
Capital.ro
Devine obligatoriu în toată România. Ordinul intră peste tot în vigoare
Playtech.ro
Ce soție frumoasă are Nicolae Stanciu! Căpitanului României are cu ce se mândri
DailyBusiness
Se dau bani GRATIS! Sunt 75 de milioane de euro în joc
Adevarul
De ce sunt SUA vulnerabile la atacuri din partea ISIS. Semnale de alarmă după o operațiune recentă
Spynews
Trei persoane și-au pierdut viața într-un teribil accident, în Iaşi. Un politician AUR și iubita lui au acroșat un pieton și s-au oprit într-un cap de pod / FOTO
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere. Un cunoscut lăutar s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu o boală grea: "Dumnezeu să te ierte..." / FOTO
Evz.ro
Piața imobiliară din București se scufundă. Acuzații extrem de grave
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Cine este Petru, românul ucis în Congo. Tânărul de 23 de ani urma să-și cumpere apartament și să se însoare 😢
Playsport.ro
WOW, PREA fierbinte! Fusta Corinel Caragea, mult prea scurtă?! Cum a apărut printre suporteri înainte de România - Ucraina
kanald.ro
Marina Almășan, adevărul din spatele despărțirii de Victor Socaciu: „Personajul care ne tulburase liniștea a reapărut. A fost începutul sfârșitului”
Capital.ro
Intră banii direct în cont pentru proprietarii de teren. Trebuie depusă cerere, chiar de azi, 17 iunie
StirileBZI
Românii pot primi 37.000 de euro! Banii sunt dați de Comisia Europeană
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Premierul Marcel Ciolacu felicită naționala României după victoria împotriva Ucrainei
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?