Un pacient schizofrenic a dat foc salonului în care era internat, în Sălaj

Panică la un spital din Jibou, judeţul Sălaj. Un pacient, în vârstă de 52 de ani, cu probleme psihice a incendiat salonul în care se afla. Asistenta care l-a scos din flăcări a fost rănită.

RomaniaTV.net
16 iul. 2012, 09:29
Un pacient schizofrenic a dat foc salonului în care era internat, în Sălaj

Incidentul a avut loc la un centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din Sălaj. Un bolnav a dat foc unei saltele, iar apoi întregul salon a luat foc. Personalul medical au intervenit imediat să-l salveze pe bărbat, iar pompierii au venit să stingă focul.

O asistentă medicală a fost rănită în momentul în care a încercat să-l salveze pe pacient. Ea a suferit arsuri pe picioare. El a devenit agresiv şi a opus rezistenţă, astfel că asistenta s-a ales cu mai multe arsuri grave la picioare şi a fost internată la Spitalul Judeţean din Sălaj.

Bărbatul, diagnosticat cu schzofrenie paranoidă, era internat într-un salon de izolare, nu avea asupra lui brichetă sau chibrituri, iar cel mai probabil, cineva i-a dat pe geam o sursă de foc.

Bărbatul este cunoscut ca şi piroman, iar acum conducerea centrului vrea să-l mute la o altă unitate cu un grad mai mare de securitate.