Soţia lui Codruţ Marta, audiată pentru prostituţie şi proxenetism. Elan Schwartzenberg, client

Andreea Marta, soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, este acuzată de prostituţie şi proxenetism şi a fost reţinută pentru aceste acuzaţii. Soţia lui Codruţ Marta plasa fete în Italia, Elveţia şi Monaco. Printre clienţi, zeci de persoane publice şi oameni de afaceri, între care şi Elan Schwartzenberg. Andreea Marta a dat declaraţii privind constituirea unei reţele de prostituţie de lux, alături de sora sa şi o altă persoană. 

RomaniaTV.net
18 iul. 2012, 10:28

Update: Potrivit România TV sotia lui Codruţ Marta a fost reţinută.

Soţia lui Codruţ Marta, Andreea Marta, este suspectată că se ocupa cu racolarea unor tinere atrăgătoare pe care le furnizau unor oameni de afaceri în vederea prestării de servicii sexuale. Potrivit România TV, unul dintre clienţii reţelei ar fi fost omul de afaceri Elan Schwartzenberg.

„Începând cu anul 2010, numitele Marta (fostă Lungu) Andreea-Elena de 28 ani şi Lungu Maria-Magdalena, de 38 ani au coordonat această grupare, procedând la racolarea persoanelor cu o situaţie materială foarte bună, cărora le-au facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituţiei, în schimbul unor importante sume de bani.

Activităţile de prostituţie – proxenetism au avut loc în principal pe teritoriul României, în municipiile Bucureşti, Tulcea, Braşov şi Călăraşi, dar şi în alte ţări – Italia, Elveţia, Principatul Monaco”, se arată în comunicatul DIICOT.

Tinerele ce practicau prostituţia erau selectate dintre participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiţi cetăţeni străini potenţi financiar sau persoane din lumea mondenă.

Codruţ Marta a fost dat în urmărire internaţională, miercuri, când a fost introdusă şi o alertă în sistemul informatic Schengen referitoare la cel a cărui dispariţie a fost semnalată de soţia lui, în urmă cu cinci zile. Procurorii justifică această măsură prin faptul că Marta ar fi dispărut în condiţii suspecte, de pe 21 mai.

„La data de 30 mai 2012, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Biroul Naţional Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională a solicitat urmărirea internaţională, prin Interpol, a lui Marta Codruţ-Alexandru, de 38 de ani, persoană dispărută în împrejurări suspecte”, se precizează într-un comunicat emis, miercuri seară, de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Marta fusese dat în urmărire naţională după ce dispariţia a fost semnalată la Poliţie, în 25 mai, de soţia acestuia, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut în 21 mai 2012.

Astfel, cauza a fost preluată de procurori care i-au audiat, alături de alte persoane, pe cei apropiaţi lui Marta, respectiv pe fostul şeful său, Sorin Blejnar, şi pe Elan Schwartzenberg.

Marta avea obiceiul de a lipsi de acasă, însă după patru zile de la plecarea sa, soţia lui a alertat autorităţile pentru a-l găsi, susţin sursele citate.

Numele lui Codruţ Marta a fost vehiculat în cadrul anchetei referitoare la Peter Attila Racz, deferit justiţiei în decembrie 2011, alături de alte 15 persoane, pentru o fraudă de aproximativ 20 de milioane de euro, prin comercializare de motorină tip Euro 5 fără plata accizelor către firme care deţin staţii de distribuţie carburanţi din judeţele Sibiu, Botoşani şi Brăila.