MEN: Opt universităţi organizează 20 de programe de vară pentru liceeni

Opt instituții de învățământ superior din sistemul public derulează, în perioada iulie - septembrie 2017, 20 de programe de vară de tip punte pentru mai mult de 1.000 de elevi care provin din grupuri dezavantajate, prin Schema de Granturi Competitive pentru universități din cadrul proiectului ROSE, a informat, joi, Ministerul Educației Naționale (MEN).
Alina Costache
20 iul. 2017, 13:41
MEN: Opt universităţi organizează 20 de programe de vară pentru liceeni

Potrivit MEN, beneficiari sunt elevi din liceele de stat eligibile pentru obținerea de granturi în cadrul Schemei de granturi pentru licee, de preferință cei din clasele terminale de liceu care provin din grupuri dezavantajate.

Practic, sunt vizați elevii aflați în situație de risc, respectiv cei care trăiesc în familii cu venituri mici, aparțin minorităților naționale (inclusiv romi), locuiesc în zone rurale sau alte zone în care nu există școli în proximitate, au unul sau ambii părinți în străinătate sau au cerințe educaționale speciale.

Activitățile organizate în special în campusuri oferă acestor elevi o experiență universitară timpurie, menită să îi familiarizeze cu mediul academic și să inițieze o dezvoltare a abilităților relevante pentru succesul în învățământul superior, se arată în comunicatul transmis.

Elevii vor putea participa la ateliere de lucru, vizite de studiu, competiții sportive, evenimente culturale. Ei vor avea astfel activități legate direct de viața universitară și de specificul facultăților implicate, cât și activități prin care să cunoască orașul în care ar urma să își continue studiile.

MEN mai informează că pentru aceste programe va fi solicitat acordul scris al părinților/tutorilor legal instituiți, iar elevii sunt informați și instruiți în legătură cu regulile ce trebuie respectate.

Informații detaliate despre cele 20 de programe de vară pot fi obținute de la universitățile beneficiare folosind următoarele coordonate: Universitatea Politehnica Timișoara (0256/403.291,[email protected]), Universitatea de Vest din Timișoara (0256/592.694, [email protected]), Universitatea de științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ‘Regele Mihai I al României” din Timișoara (0256/277.441, 0256/277.069, [email protected]), Universitatea ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj-Napoca (0264/405.300 int. 5116, [email protected]), Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (0264/401.328, [email protected]), Universitatea ‘Dunărea de Jos’ din Galați (0336/130.108, [email protected]), Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași (0232/201.293, [email protected]) și Universitatea din Craiova (0251/413.102, [email protected]).

Proiectul privind Învățământul Secundar (Romania Secondary Education Project/ROSE), în valoare totală de 200 de milioane de euro, este finanțat integral de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), în baza Legii nr. 234/2015 pentru ratificarea Acordului de Împrumut (Proiectul privind învățământul secundar) între România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington în 17 aprilie 2015, și se desfășoară în intervalul 2015 — 2022.

DailyBusiness
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
Spynews
”Credeam că va fi pentru tot restul vieții”. Alina Sorescu, confesiuni emoționante despre căsătoria cu Alexandru Ciucu
Bzi.ro
Cătălin Botezatu a recunoscut totul: „Sunt dependent de fiole!”
Fanatik.ro
Rezultate finale vot Diasporă, 100% din secţii – alegeri prezidențiale 2025, turul 2. George Simion, victorie la aproape 200.000 de voturi. Câți români din străinătate au votat
Capital.ro
Verdict pentru Călin Georgescu: Se termină! Lovitură după ce George Simion a pierdut alegerile
Playtech.ro
Imagini inedite cu Nicușor Dan în prima zi după alegerile prezidențiale. Cum a fost surprins noul președinte al României
DailyBusiness
Sprijin pentru familiile din România: 15.000 de lei. În ce condiții se oferă
Adevarul
Vladimir Putin extinde una dintre cele mai controversate baze de testare a rachetelor nucleare din epoca post-sovietică
wowbiz.ro
„Vai și amar de voi, sunteți niște terminate” Culiță Sterp TUNĂ ȘI FULGERĂ, după ce soția lui a fost criticată în urma imaginilor de la botez. Ce mesaj ȘOCANT a transmis
Spynews
Trei zodii protejate de divinitate. Totul va merge în viața lor așa cum își doresc
Spynews
Adriana Bahmuțeanu, în proces cu fiul ei cel mare! Vedeta s-a prezentat în instanță fără avocat : ”Nu am apărător, o să văd ce fac”
Evz.ro
Ce trebuie să faci dacă ești moștenitorul unui beneficiar al Rabla ca să nu pierzi banii
Ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”
Prosport.ro
FOTO. Dată afară că e prea indecentă, a făcut avere cu pozele ei și acum a revenit
kanald.ro
Se modifică data la care vor fi livrate alocațiile copiilor în luna iunie 2025
Cancan.ro
George Simion, PRIMELE declarații după ce a pierdut în fața lui Nicușor Dan: 'Am fost singuri împotriva tuturor'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marea artistă pe care România a pierdut-o. A câștigat cele mai mari premii mondiale. Nimeni n-o va înlocui
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Ce a postat Mădălina Ghenea în ziua în care noua iubită a milionarului Grigor Dimitrov, fostul partener al româncei, a scris că adoră „fiecare centimetru” din el
stirilekanald.ro
Mămica a doi copii, răpită din fața casei și abandonată într-o mașină în flăcări. Mesajele cumplite pe care le-a primit soțul de la răpitori
Cum te pregătești pentru o intervenție chirurgicală bariatrică?
MediaFlux
Prima fotografie cu Nicușor Dan după ce a devenit președinte! Gest incredibil după câștigarea alegerilor: Și-a dus singur fetița la școală FOTO
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Statul virează bani pe 20 mai. Cine sunt românii care primesc ajutoare