Bărbat de 43 de ani, căutat de pompieri după ce a intrat în barajul de alimentare cu apă brută a municipiului Vaslui

Un bărbat de 43 de ani este căutat de pompieri, joi seară, în barajul de alimentare cu apă brută a municipilui Vaslui, după ce a fost dat dispărut de către paznicul acumulării, care l-a văzut scufundu-se la 20 de metri de mal, fără să mai iasă la suprafaţă. Singurul scafandru al ISU Vaslui care ar fi putut să intervină în acest caz este în concediu de odihnă.

RomaniaTV.net
20 iul. 2017, 17:54
Bărbat de 43 de ani, căutat de pompieri după ce a intrat în barajul de alimentare cu apă brută a municipiului Vaslui

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, dispariţia bărbatului a fost anunţată de către paznicul barajului de la Soleşti, după a constatat că persoana aflată în apă, cel mai probabil pentru a se răcori, nu a mai ieşit la suprafaţă.

Vasluianul de 43 de ani plutea la aproximativ 20 de metri de mal pe o bucată de scândură, iar la un moment dat s-a scufundat, fără să pară că se îneacă. Paznicul barajului nu l-a mai văzut pe bărbat pe apă, astfel că a alertat autorităţile.

„Din spusele localnicilor, cel dispărut este un bărbat de 43 de ani, din comuna Soleşti. La locul evenimentului a fost trimisă echipa de căutare – salvare a inspectoratului, care au început acţiunile de căutare cu două bărci. Din păcate, singurul scafandru pe care-l mai avem este în concediu de odihnă astfel încât nu putem să-l folosim la această misiune”, a declarat, joi, pentru News.ro responsabilul mass-media al ISU Vaslui, Marius Marişcu.

Acumularea în care a dispărut bărbatul de 43 de ani este folosită de către autorităţi pentru alimentarea cu apă brută a municipiului Vaslui.