Băsescu regretă „profund” ce a spus despre Regele Mihai: „E bine câteodată să nu spui ce gândeşti”

Traian Băsescu încearcă să "repare" atacul violent pe care l-a avut la adresa Regelui Mihai, anul trecut, când îl cataloga pe fostul şef de stat drept "slugă la ruşi". Preşedintele suspendat a declarat că "regretă profund" cele spuse atunci, precizând că acum este de părere că: "uneori politicienii, măcar în chestiuni foarte sensibile, este bine să nu spună ce gândesc".

RomaniaTV.net
23 iul. 2012, 11:15
Băsescu regretă „profund” ce a spus despre Regele Mihai: „E bine câteodată să nu spui ce gândeşti”

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat că „regretă profund” ieşirea publică pe care a avut-o la adresa Regelui Mihai, anul trecut, când îl cataloga pe fostul suveran drept „slugă la ruşi”, adăugând că acest lucru îi arată că, măcar în chestiuni foarte sensibile, este bine ca politicienii să nu spună ce gândesc. „Am un regret profund că am spus public ce gândesc. Şi asta îmi arată că uneori politicienii, măcar în chestiuni foarte sensibile, este bine să nu spună ce gândesc”, a mărturisit Traian Băsescu, într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul”.

Întrebat cum apreciază faptul că Regele Mihai nu i-a răspuns în niciun fel, în ciuda faptului că a fost întrebat cu privire la cuvintele grele, Băsescu a răspuns: „Aşa trebuia să facă un Rege!”.