Cine este bărbatul care a fost Regină, la Ceremonia de Deschidere a JO 2012 FOTO

Pentru câteva minute, vineri seara, Gary Connery a jucat rolul Reginei Elisabeta a II-a, în scenariul Ceremoniei de Deschidere a JO 2012. Connery este primul om din istoria aviaţiei care a sărit în gol de la 700 de metri şi a aterizat la punct fix, fără paraşută.

RomaniaTV.net
30 iul. 2012, 07:37

Unul dintre momentele marcante ale Ceremoniei de Deschidere a JO 2012 a fost cel legat de apariţia Reginei pe Stadionul Olimpic, în scenariul lui Danny Boyle ea fiind paraşutată în arenă dintr-un elicopter.

În realitate, îmbrăcat în hainele Majestăţii Sale a fost un bărbat, care a purtat o rochie identică celei cu care Elisabeta a II-a a mers la festivitate. Personajul care a jucat rolul Reginei Marii Britanii este un cascador în vârstă de 42 de ani, Gary Connery. Acesta este un foarte experimentat paraşutist, care s-a făcut remarcat în lumea întreagă în urmă cu doar două luni, când a realizat o premieră în istoria aviaţiei: a sărit în gol de la 700 de metri şi a aterizat la punct fix, fără paraşută.

De-a lungul timpului, el a mai făcut cascadorii într-o serie de filme, precum Harry Potter sau Day another Day, cu James Bond.

Pentru saltul de vineri seara, Gary Connery s-a antrenat în mod special şi, deşi a jucat rolul Reginei, nu a avut privilegiul de să se fotografieze sau să se vadă cu aceasta.