Primăria Capitalei evaluează cele 151 de proiecte depuse în campania „Propune pentru Bucureşti”

Primăria Capitalei începe luni evaluarea celor 151 de proiecte depuse în campania "Propune pentru Bucureşti", acţiune care va dura până în 3 noiembrie . Municipalitatea va investi anul viitor patru milioane de euro pentru implementarea a 20 dintre cele mai votate proiecte.
Filip Stan
09 oct. 2017, 05:06
Primăria Capitalei evaluează cele 151 de proiecte depuse în campania

Dacă până în urmă cu o săptâmână fuseseră depuse 74 de proiecte, cele mai multe la categoria amenajare/reabilitare spaţii publice, în 6 octombrie, la încheiera perioadei de înscriere în campanie numărul acestora a devenit mai mult decât dublu.

Potrivit news.ro, comisia de evaluare formată din reprezentanţi ai municipalităţii va analiza proiectele depuse în perioada 9 octombrie – 3 noiembrie 2017, între 6 şi 17 noiembrie va avea loc etapa de vot, iar n 24 noiembrie vor fi afişate rezultatele finale.

La finalul campaniei, 20 dintre cele mai votate proiecte vor fi incluse în bugetul municipalităţii pe anul 2018, bugetul maxim alocat pentru un proiect fiind de 200.000 de euro cu TVA inclus.

Printre poriectele depuse la secţiunea „Sănătate” se numără proiecte de educaţie sanitară şi pentur igienă, consultaţii medicale gratuite, eliinarea infecţiilor nosocomiale din aspitale cu ajutorul roboţilor şi acordarea de vouchere pentru RMN.

Proiectele culturale se referă la garaje culturale, amenajarea Parcului Carol ca parc muzeal, Calea Victoriei sau vizează Delta Văcăreşti.

În ceea ce priveşte reabilitarea spaţiilor publice, proiectele includ reamenajarea parcărilor, amendarea celor care ocupă trotuarele cu maşini scoase la vânzare, instalarea unor stâlpi ornamentali, amplasarea toaletelor ecologice sau înlocuirea siglei Bucureştiului la intrările în oraş cu totemuri cu litere volumetrice.

Capitolul referitor la spaţiile verzi conţine propuneri de înfiinţare a unor noi parcuri, de reamenajare a celor existente, de înfiinţare a unor locuri de joacă şi de terenuri de sport şi există incusiv proiectul „Linişte în parcuri”. care propune amplasarea unor bariere acustice în zona parcurilor.

Secţiunea Smart City include internet wireless în autobuze, monitorizarea transportului public şi platforma „baniilavedere” pentru transparenţa cheltuielilor municipalităţii.

Pentru domeniul infrastructură au fost depuse 18 proiecte din care nu lipsesc cele care îi vizează pe biciclişti, cele referitoare la instituirea unor zone pietonale, a unor piste de alergare şi proiectul intitulat „Tehnologie revoluţionară care elimină depunerea gheţii şi zăpezii pe carosabil în timpul sezonului rece”.
Proiectele destinate mobilităţii şi siguranţei circulaţiei se referă la parcări şi la administrarea acestora, semnalizarea mai eficientă a trecerilor pentru pietoni, rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

În domeniul infrastructurii sociale, cei care au depus proiecte propun instalarea de panouri solare pe acoperişurile clădirilor deţinute de primărie, „ecrane GPS în staţiile RATB”, facilităţi pentru familiile monoparentale, „Forest Fun” – tabără cu caracter permanent sau „construirea în regie proprie de locuinţe sociale utiizând o tehnologie revoluţionară americană”.

Conform proiectului de hotărâre aprobat în unanimitate în şedinţa de Consiliu General din 30 august, au putut propune proiecte în cadrul campaniei „Propune pentru Bucureşti” persoanele cu domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, care au cel puţin 18 ani. Fiecare cetăţean a putut formula o singură propunere de proiect.

Pentru a depune proiecte şi pentru a vota, cei interesaţi trebuie să-şi creeze un cont de utilizator în secţiunea dedicată campaniei. După afişarea proiectelor, aceştia pot vota online o singură dată proiectul care le-a plăcut.

Propunerile de proiecte trebuiau să se încadreze într-unul dintre domeniile: infrastructură, amenajare / reabilitare spaţii publice, spaţii verzi – locuri de joacă pentru copii, mobilitate şi siguranţa circulaţiei, infrastructură culturală, inrastructură socială, smart city, sănătate.

 

DailyBusiness
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
Spynews
”Credeam că va fi pentru tot restul vieții”. Alina Sorescu, confesiuni emoționante despre căsătoria cu Alexandru Ciucu
Bzi.ro
Cătălin Botezatu a recunoscut totul: „Sunt dependent de fiole!”
Fanatik.ro
Ce să pui peste dalele din curte ca să nu mai crească buruieni. Trucul banal la care tot mai multe persoane apelează la curte
Capital.ro
TAXA pe care românii o primesc înapoi. Se depune cerere obligatoriu. Termenul legal este de 5 ani, după se pierd definitiv banii
Playtech.ro
Singura gară din România în care nu a ajuns niciodată un tren. A fost construită la sfârșitul comunismului și abandonată imediat după Revoluție
DailyBusiness
Sprijin pentru familiile din România: 15.000 de lei. În ce condiții se oferă
Adevarul
Mesajul ferm al ministrului Daniel David pentru diaspora care amenință că vine să-și ia țara înapoi
wowbiz.ro
„Vai și amar de voi, sunteți niște terminate” Culiță Sterp TUNĂ ȘI FULGERĂ, după ce soția lui a fost criticată în urma imaginilor de la botez. Ce mesaj ȘOCANT a transmis
Spynews
Trei zodii protejate de divinitate. Totul va merge în viața lor așa cum își doresc
Spynews
Adriana Bahmuțeanu, în proces cu fiul ei cel mare! Vedeta s-a prezentat în instanță fără avocat : ”Nu am apărător, o să văd ce fac”
Evz.ro
Cât va câștiga Nicușor Dan ca președinte al României
Ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”
Prosport.ro
FOTO. Dată afară că e prea indecentă, a făcut avere cu pozele ei și acum a revenit
kanald.ro
Cine este Daniela, românca de 48 de ani, găsită moartă în propria casă, în Italia. Ce spun autoritățile italiene despre decesul ei
Cancan.ro
Călin Georgescu, prima REACȚIE după ce George Simion a pierdut alegerile prezidențiale 2025: 'Mă rog pentru Nicușor Dan'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu în televiziune. A murit un mare prezentator. Toată țara îl plânge, era extrem de iubit
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Ce a postat Mădălina Ghenea în ziua în care noua iubită a milionarului Grigor Dimitrov, fostul partener al româncei, a scris că adoră „fiecare centimetru” din el
stirilekanald.ro
Mămica a doi copii, răpită din fața casei și abandonată într-o mașină în flăcări. Mesajele cumplite pe care le-a primit soțul de la răpitori
Mihai Voropchievici, Horoscop Runic pana pe 26 mai 2025. Racii vor sustine o mica batalie, Scorpionii se afla pe o pojghita de gheata, Capricornii sunt marii castigatori
MediaFlux
Telefoanele mobile interzise începând cu 20 iunie 2025. Reglementările UE vizează și România
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Plăţile cu unghia pe post de card bancar devin realitate într-un stat UE, de luna viitoare