Fostul premier catalan Carles Puigdemont şi preşedinta parlamentului Cataloniei au depus o plângere la CEDO împotriva Madridului

Fostul premier catalan Carles Puigdemont și președinta parlamentului Cataloniei Carme Forcadell au depus o plângere împotriva Madridului la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), relatează vineri AFP, citată de Agerpres.
Romania TV
10 nov. 2017, 14:01
Fostul premier catalan Carles Puigdemont şi preşedinta parlamentului Cataloniei au depus o plângere la CEDO împotriva Madridului

„Curtea confirmă că au fost depuse patru plângeri” din partea unor reprezentanți catalani, a declarat un purtător de cuvânt al CEDO, confirmând informații publicate de agenția de știri spaniolă EFE.

CEDO a confirmat că una din aceste cereri, primită pe 18 octombrie, a venit din partea președintei parlamentului catalan. Unul dintre semnatarii acestei plângeri este Carles Puigdemont.

În acest caz, „Forcadell i Lluiss și alții împotriva Spaniei”, „Carme Forcadell și alți 76 de reclamanți, în acest caz deputați ai Parlamentului Cataloniei, se plâng de interzicerea de către Curtea Constituțională spaniolă a unei reuniuni în plen privind declararea independenței”, a afirmat purtătorul de cuvânt al CEDO.

CEDO a primit de asemenea o cerere din partea unui cetățean spaniol care, pentru aceleași fapte, se plânge că reprezentanții catalani nu s-au putut reuni. Reclamantul se numește Domingo Garcia-Mila.

Opt membri ai guvernului separatist condus de Carles Puigdemont, destituit de Madrid, au fost deja inculpați și arestați preventiv joi. Puigdemont și patru dintre miniștrii săi au fugit în Belgia, iar pe numele lor există un mandat de arestare spaniol.

Două alte solicitări provin din partea unor cetățeni spanioli care „se plâng că în Catalonia constituirea unui comitet electoral, conceput și pregătit în vederea referendumului catalan, a fost suspendată de Consiliul constituțional spaniol și că membrii acestui comitet au fost condamnați la amenzi de 6.000 de euro”, a explicat Curtea. Cele două solicitări au fost primite de CEDO pe 22 septembrie.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Singurul cuvânt din limba română care conține toate vocalele. E folosit des în multe conversații, dar puține persoane observă asta
Capital.ro
România a pierdut un înger. Marea DOAMNĂ s-a stins. A lăsat în urmă un gol imens
Playtech.ro
ULTIMA ORĂ! Radu Mazăre A IEȘIT DIN ÎNCHISOARE. Unde se află acum fostul primar
DailyBusiness
Vrei să pleci în vacanță cu doar 400 de euro cazare și zbor? Iată ofertele unice
Adevarul
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
3 zodii care trec foarte repede peste despărțire. Își găsesc alt partener imediat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
BREAKING | Radu Mazăre, eliberat din închisoare! Decizia este definitivă
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
EXCLUSIV: Cât costă o masă de șase persoane într-un restaurant din Londra. Prețurile sunt la fel ca în București
Capital.ro
Adio, maestre! S-a stins o mare stea. Este doliu în lumea muzicii
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
substantial.ro
Cum să crești și să îngrijești orhideea fluture acasă: îngrășăminte naturale și sfaturi de la un florar profesionist
MediaFlux
LOVITURĂ FINALĂ pentru UNGARIA! Decizie bombă la nivel UE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'