Locurile binecuvântate din România: Aici au loc cele mai multe minuni

Perioada sărbătorilor ne apropie mai mult de credinţe şi de Dumnezeu, mai ales cu Naşterea lui Iisus Hristos. Cu această ocazie, vă prezentăm locurile din România în care se întâmple cele mai multe minuni.

25 dec. 2017, 09:15
Locurile binecuvântate din România: Aici au loc cele mai multe minuni

Mănăstirea de la Partoş

Se spune că oricine vine cu credinţă la mănăstirea Partoş şi se roagă din tot sufletul va fi ajutat de Dumnezeu, scrie renasterea.ro. Chiar stareţul Varlaam a asistat la miracole, exemplificând cu un pacient al renumitului medic Irinel Popescu, bolnav de cancer în stadiu terminal. „A venit la noi, s-a rugat la sfântul mormânt, iar după un timp, când s-a dus la Bucureşti, la control, omul era vindecat”, ne-a spus ieromonahul. În finalul discuţiei cu stareţul mănăstirii, acesta a mărturisit: „Cea mai mare minune pe care o facem este schimbarea inimilor credincioşilor”.

Citeşte şi ICOANĂ FĂCĂTOARE DE MINUNI în Buzău. Ce miracole a făcut pentru cei care s-au rugat la ea VIDEO

Schitul Crucii de la Coslogeni

La Schitul Crucii de la Coslogeni mulţi bolnavi şi-au găsit vindecarea, cei ce nu putea vorbi au primit grai, orbii şi-au recăpătat vederea.

Locul şi-a câştigat faima datorită unei cruci de piatră despre care se spune că este făcătoare de minuni. Crucea izvorâtoare de mir de la Coslogeni a fost înfiptă pe o mică temelie de piatră, chiar la marginea drumului prăfos, de ţară.

Citeşte şi SFÂNTA PARASCHEVA nu te lasă la greu: RUGĂCIUNEA care îţi îndeplineşte orice dorinţă

Semnele divine arătau clar că nu trebuie mişcată din loc. Un bărbat “nedus la biserică“ a paralizat pe loc în timp ce lucra la mutarea crucii, spun bătrânii satului. Legenda spune că, într-o zi ploioasă şi friguroasă, un copil care venise cu vitele la păscut s-a adăpostit la rădăcina Sfintei Cruci. Copilul era mut şi nici nu auzea şi, după ce s-a atins de Sfânta Cruce, a început deodată să vorbească şi să audă. De atunci s-a dovedit că este o cruce făcătoare de minuni. Mulţi oameni bolnavi, demonizaţi, vin la această cruce ca să capete tămăduire. Chiar în inscripţia ei se spune că este o cruce „sfântă şi de viaţă făcătoare“, potrivit ampress.ro

Schitul Straja

Probabil că nu sunt mulți cei ce au auzit până acum de Schitul Straja, dar și acesta poate fi numit, pe drept cuvânt, un loc binecuvântat din România.

Pe de o parte, se află amplasat într-un colț de natură minunat, la o altitudine de 1445 de m, în munții Vâlcan, în stațiunea Straja, la aproximativ 8 km de orașul Lupeni (județul Hunedoara). Panorama ce se deschide în jurul schitului este copleșitoare și are farmecul ei, indiferent de anotimp.

Pe de altă parte, trebuie să știm că, în anul 1996, de Sfinții Constantin și Elena, aici s-au arătat niște semne dumnezeiești. Mai exact, la cabana Montana (ce se afla atunci pe locul actualului schit), s-a aprins dintr-o dată lumina dintr-o încăpere, becul a ars, iar flama făcută de filament a imprimat pe sticla becului o cruce. La un interval de două săptămîni, același fenomen a fost observat din nou, de către Emil Parău. După ce acesta a stat de vorbă cu un călugăr, i s-a spus că în acele locuri sunt oameni care au murit în Primul Război Mondial și că nu au fost îngropați creștinește. Atunci Emil Parău nu a stat pe gînduri și a decis să ridice o cruce și un schit în vârful Straja, notează qbebe

Mânăstirea Celic Dere

În judeţul Tulcea, în comuna Frecăţei, se află unul dintre cele mai importante lăcaşuri de închinăciune, Mânăstirea Celic Dere. Situată la numai 22 km de Isaccea, a fost construită pe la 1841 de către călugări români şi ruşi. Mânăstirea păstrează o colecţie de artă medievală, obiecte de cult, chiar şi o icoană adusă tocmai de la muntele Athos. Tot aici sălăşluieşte şi icoana făcătoare de minuni a Domnului Iisus Hristos, încă de pe vremea războiului ruso-turc. Se mai numeşte şi „Icoana care se curăţă singură”.

Citeşte şi Vindecări uluitoare. Iată MIRACOLUL făcut de crucea lui Arsenie Boca VIDEO

Mânăstirea Dervent

Tot în Paraclisul bisericii veghează la binele credincioşilor aflaţi în nevoie încă o icoană făcătoare de minuni, cea a Maicii Domnului Nerosaiskaia. Tot pe aceste meleaguri, la vreo 20 km de Călăraşi, lângă Ostrov, se înalţă plină de semeţie Mânăstirea Dervent. Loc binecuvântat de Dumnezeu, înveşmântat azi cu straie noi. Mânăstirea Dervent îşi oferă harul divin tuturor credincioşilor. Nu puţini cei ce şi-au găsit tămăduirea sub icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului sau sub oblăduirea Sfintelor Cruci din piatră masivă, povesteşte Libertatea pentru femei

Mănăstirea Nămăieşti

Tradiţia spune că icoana din Mănăstirea Nămăieşti (judeţul Argeş) a fost pictată chiar de Sfântul Evanghelist Luca. A fost înrămată în argint, în anul 1798. Este renumită pentru ajutorul dat femeilor care se roagă la ea în speranţa că vor putea avea copii, pentru vindecările miraculoase ale unor afecţiuni grave, dar şi pentru aplanarea conflictelor familiale.

Mănăstirea Pasărea

La Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mânăstirea Pasărea, cu hramul Sfânta Treime și Adormirea Maicii Domnului se roagă zilnic zeci și zeci de credincioși. Icoana este renumită ca vindecătoare de boli, apărătoare de cutremure și primejdii, dar și întăritoare în credința străbună și răbdare.

În istoria mânăstirii se cunoaște un fapt vrednic de puterea tămăduitoare a acestei icoane. Fiecare credincios care a avut probleme de sănătate sau s-a confruntat cu mari necazuri și s-a închinat cu încredere la sfânta icoană a primit ajutorul cerut de la Maica Domnului, potrivit click.ro.