Geminide 2017. Tot ce trebuie să ştii despre ultima mare ploaie de stele a anului LIVE VIDEO STREAMING GEMINIDE

Geminide 2017. Ploaia de meteori va atinge intensitatea maximă în acest an în noaptea de 13 decembrie. Iată cele mai importante informații despre acest spectacol ceresc vizibil din România:
Romania TV
13 dec. 2017, 19:31
Geminide 2017. Tot ce trebuie să ştii despre ultima mare ploaie de stele a anului LIVE VIDEO STREAMING GEMINIDE

Geminide 2017. Astronomii spun că stelele căzătoare vor putea fi observate începând de la lăsarea serii, însă cel mai bun moment este în preajma orei 02:00 noaptea, când numărul lor va fi cel mai mare.

Nu aveți nevoie de un echipament special pentru a vă bucura de spectacolul ceresc, doar de un cer întunecat. Cum temperaturile sunt scăzute în această perioadă a anului, vă recomandăm să vă îmbrăcați bine și să vă încălziți cu o cană cu ceai. Stelele căzătoare Geminide 2017 nu vin dintr-o anumită direcție de pe cer, puteți sta chiar cu spatele la constelația Gemenilor, din dreptul căreia vin în mod normal meteorii. Geminide 2017: E nevoie de cer senin și întunecat ”Geminidele pot fi observate cu ochiul liber, în condiții de cer senin și întunecat, spectacolul fiind cel mai frumos în emisfera nordică”, a spus Bill Cooke, director în cadrul NASA. ”Este cea mai frumoasă ploaie de stele a anului”, a precizat acesta. Cât despre misteriosul obiect stâncos 3200 Phaeton, Cooke a făcut următoarele comentarii: ”Natura sa este în curs de dezbatere. Fie este un asteroid, fie o fostă cometă”. Obiectul va fi la cea mai apropiată distanță de Pământ de la descoperirea sa în 1983. Ochiul uman are nevoie de 20 de minute pentru a se adapta la întuneric, iar sfatul nostru este să acordați cel puțin o oră evenimentului, perioadă în care veți observa cu siguranță câteva stele căzătoare spectaculoase.

Meteorii sunt doar bucăți de gheață și resturi ale neobișnuitei comete 3200 Phaeton care intră în atmosfera superioară a Pământului, cu viteze de peste 130.000 de kilometri pe oră, și se vaporizează în explozii luminoase spectaculoase. În acest an, corpul 3200 Phaeton va trece la doar 10,3 milioane de kilometri de Pământ, adică de 26 de ori distanța dintre Terra și Lună. Apropierea este echivalentă cu o intensitate mai mare a Geminidelor. Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Nu aveți nevoie de un echipament special pentru a vă bucura de spectacolul ceresc, doar de un cer întunecat. Cum temperaturile sunt scăzute în această perioadă a anului, vă recomandăm să vă îmbrăcați bine și să vă încălziți cu o cană cu ceai. Stelele căzătoare Geminide 2017 nu vin dintr-o anumită direcție de pe cer, puteți sta chiar cu spatele la constelația Gemenilor, din dreptul căreia vin în mod normal meteorii. Geminide 2017: E nevoie de cer senin și întunecat ”Geminidele pot fi observate cu ochiul liber, în condiții de cer senin și întunecat, spectacolul fiind cel mai frumos în emisfera nordică”, a spus Bill Cooke, director în cadrul NASA. ”Este cea mai frumoasă ploaie de stele a anului”, a precizat acesta. Cât despre misteriosul obiect stâncos 3200 Phaeton, Cooke a făcut următoarele comentarii: ”Natura sa este în curs de dezbatere. Fie este un asteroid, fie o fostă cometă”. Obiectul va fi la cea mai apropiată distanță de Pământ de la descoperirea sa în 1983. Ochiul uman are nevoie de 20 de minute pentru a se adapta la întuneric, iar sfatul nostru este să acordați cel puțin o oră evenimentului, perioadă în care veți observa cu siguranță câteva stele căzătoare spectaculoase. Meteorii sunt doar bucăți de gheață și resturi ale neobișnuitei comete 3200 Phaeton care intră în atmosfera superioară a Pământului, cu viteze de peste 130.000 de kilometri pe oră, și se vaporizează în explozii luminoase spectaculoase. În acest an, corpul 3200 Phaeton va trece la doar 10,3 milioane de kilometri de Pământ, adică de 26 de ori distanța dintre Terra și Lună. Apropierea este echivalentă cu o intensitate mai mare a Geminidelor. Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România se află într-o poziție excelentă pentru observarea Geminidelor, care sunt vizibile de pe toată suprafața Pământului. Corpul din care se rup Geminidele – o cometă numită 3200 Phaeton – este foarte aproape de Pământ în acest an, urmând să treacă pe lângă planeta noastră în 16 decembrie.

Meteorii sunt albi, strălucitori și, într-o noapte întunecată, foarte numeroși, putând fi observați până la 50 sau mai mulți pe oră.

Nu aveți nevoie de un echipament special pentru a vă bucura de spectacolul ceresc, doar de un cer întunecat. Cum temperaturile sunt scăzute în această perioadă a anului, vă recomandăm să vă îmbrăcați bine și să vă încălziți cu o cană cu ceai.

Stelele căzătoare Geminide 2017 nu vin dintr-o anumită direcție de pe cer, puteți sta chiar cu spatele la constelația Gemenilor, din dreptul căreia vin în mod normal meteorii.

Geminide 2017: E nevoie de cer senin și întunecat

”Geminidele pot fi observate cu ochiul liber, în condiții de cer senin și întunecat, spectacolul fiind cel mai frumos în emisfera nordică”, a spus Bill Cooke, director în cadrul NASA.

”Este cea mai frumoasă ploaie de stele a anului”, a precizat acesta.

Cât despre misteriosul obiect stâncos 3200 Phaeton, Cooke a făcut următoarele comentarii: ”Natura sa este în curs de dezbatere. Fie este un asteroid, fie o fostă cometă”.

Obiectul va fi la cea mai apropiată distanță de Pământ de la descoperirea sa în 1983.

Ochiul uman are nevoie de 20 de minute pentru a se adapta la întuneric, iar sfatul nostru este să acordați cel puțin o oră evenimentului, perioadă în care veți observa cu siguranță câteva stele căzătoare spectaculoase.

Meteorii sunt doar bucăți de gheață și resturi ale neobișnuitei comete 3200 Phaeton care intră în atmosfera superioară a Pământului, cu viteze de peste 130.000 de kilometri pe oră, și se vaporizează în explozii luminoase spectaculoase.

În acest an, corpul 3200 Phaeton va trece la doar 10,3 milioane de kilometri de Pământ, adică de 26 de ori distanța dintre Terra și Lună. Apropierea este echivalentă cu o intensitate mai mare a Geminidelor.

DailyBusiness
Sprijin pentru familiile din România: 15.000 de lei. În ce condiții se oferă
Spynews
Bucurie imensă în familia lui Gabi Bădălău! Sora afaceristului, Sabina, e însărcinată / FOTO
Bzi.ro
Fiica Loredanei Groza arată senzațional la 27 de ani! Elena Boncea a făcut furori pe podium, pentru o cauză nobilă!
Fanatik.ro
”Mi-au spart contul!”. Mirabela Gradinaru, partenera lui Nicușor Dan, victima unui atac cibernetic. Ce informații personale i-au fost expuse online
Capital.ro
S-a aflat totul acum. Marea dezvăluire despre Călin Georgescu: Există dovezi, este conectat la...
Playtech.ro
Cristian Popescu Piedone, despăgubiri de 157.000 de euro de la statul român! Decizie în procesul condamnării de la Colectiv
DailyBusiness
Lovitură pentru pensionari! Statul extinde lista cazurilor în care cere returnarea pensiilor
Adevarul
„Vaccinurile inverse”: soluția revoluționară pentru bolile autoimune și alergii. Un nou „Sfânt Graal” al medicinei
wowbiz.ro
BREAKING NEWS! Încă un mare actor a murit, după Cristina Deleanu
Spynews
Cu ce se ocupă Radu Mazăre în Madagascar. Fiul lui, Răducu, urmează să îl viziteze
Spynews
Imagini înduioșătoare cu Nasrin Ameri însărcinată. Prezentatoarea este mama unui băiețel de aproape doi ani / FOTO
Evz.ro
Anularea alegerilor, motiv pentru excluderea României din Visa Waiver
Ego.ro
Soțul m-a părăsit pentru amantă. După 10 ani, mă vrea înapoi și... iată ce mi-a spus!
Prosport.ro
FOTO. Gimnasta, în bikini, după ce s-a retras la 22 de ani
kanald.ro
Pensionarii cu pensii de 1.281 de lei pot primi bani în plus de la statul român. Care sunt condițiile
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu, făcută praf în noul videoclip al trupei BUG Mafia. Ce zic rapperii de bustul vedetei
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
George Simion îi pregătește finalul lui Călin Georgescu. Planul său a fost dezvăluit: În a doua zi se ocupă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Dată afară că e prea indecentă, a făcut avere cu pozele ei și acum a revenit
stirilekanald.ro
Un băiețel de 7 ani și-a pierdut viața după ce a fost pedepsit de părinți să mănânce forțat
Reacția premierului Poloniei la vizita „pro-rusului român George Simion” la Varșovia: „Totul este clar”
MediaFlux
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale turul 2! Luptă strânsă între George Simion și Nicușor Dan în timp ce votul din diaspora a început deja
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
TikToKrația: Comisia Europeană acuză din nou algoritmii că dictează ce gândim, în plină democrație