Salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină, în ultimele 24 de ore, la aproape 100 de cazuri. Programul de lucru a fost prelungit

Salvamontiştii din întreaga ţară au fost solicitaţi să intervină, în ultimele 24 de ore, la aproape 100 de cazuri, cele mai multe apeluri de urgenţă fiind pentru municipiul Braşov şi pentru Lupeni. Potrivit Salvamont, având în vedere numărul mare de turişti aflaţi acum la munte, a fost suplimentat personalul, iar programul de lucru a fost prelungit.

RomaniaTV.net
31 dec. 2017, 07:46
Salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină, în ultimele 24 de ore, la aproape 100 de cazuri. Programul de lucru a fost prelungit

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 81 de apeluri de urgenţă: 12 apeluri pentru Salvamont municipiul Braşov, 12 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 10 apeluri pentru Salvamont Predeal, 7 apeluri pentru Salvamont Mureş, 6 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 5 apeluri pentru Salvamont Gorj, 5 apeluri pentru Salvamont Cavnic, 5 apeluri pentru Salvamont Cluj, 3 apeluri pentru Salvamont Bihor, 2 apeluri pentru Salvamont Harghita – formaţia Mădăraş, 1 apel pentru Salvamont Harghita – formaţia Miercurea Ciuc, 1 apel pentru Salvamont Mârgău, 1 apel pentru Salvamont Neamţ, 1 apel pentru Salvamont Harghita – formaţia Gheorgheni, 2 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 2 apeluri pentru Salvamont Buşteni, 2 apeluri pentru Salvamont Caraş-Severin, 1 apel pentru Salvamont Hunedoara, 1 apel pentru Salvamont Bran, 1 apel pentru Salvamont Petroşani şi 1 apel pentru judeţul Tulcea, restul evenimentelor fiind transmise direct echipelor sau dispeceratelor Salvamont locale.

De asemenea, prin Dispeceratul National Salvamont s-au mai primit alte 26 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre zona montană.

„Perioada vacanţei şcolare de iarnă şi a sărbătorilor de sfârşit de an este recunoscută prin afuxul mare de turişti către zona montana, prin gradul mare de încărcare a zonelor de practicare a sporturilor de iarna şi prin numărul mare de evenimente, fapt ce a impus echipelor Salvamont adoptarea unor măsuri adecvate de asigurare a asistenţei de salvare cu personal suplimentar şi program de lucru prelungit. Peste 500 de salvamontişti în cele 24 de judeţe cu zonă montană sunt la datorie în caz de urgenţă”, au transmis, duminică dimineaţă, reprezentanţii Salvamont România.