Ce au declarat ministrul Justiţiei şi procurorul general înainte de şedinţa CSM

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat vineri că a venit la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, deşi în această perioadă îşi delegase atribuţiile unui secretar de stat, pentru că alegerea conducerii CSM este un moment important. 

RomaniaTV.net
05 ian. 2018, 08:21
Ce au declarat ministrul Justiţiei şi procurorul general înainte de şedinţa CSM

Întrebat de ce şi-a scurtat vacanţa, ministrul Justiţiei a răspuns: „Pentru că nu sunt în concediu de la CSM, pentru că este un moment important şi am venit la alegerile preşedintelui”.

Tudorel Toader şi-a delegat atribuţiile de ministru al Justiţiei unui secretar de stat până în 8 ianuarie.

Şi Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat că este un moment de maximă responsabilitate pentru membrii acestui for şi că obiectivul cel mai important îl reprezintă apărarea independenţei magistraturii.

„Este o zi importantă, un moment de maximă responsabilitate pentru membrii CSM, atât pentru cei care vor vota, cât şi pentru cei care vor candida, şi eu am convingerea că ne-am gândit cu toţii că obiectivul cel mai important este apărarea independenţei magistraturii într-un context destul de complicat”, a afirmat Lazăr, la sosirea la CSM.

Întrebat cum vede incertitudinea din Legislativ pe tema modificării legislaţiei penale, şeful Ministerului Public a replicat: ”Nu discutăm despre Parlament”.

Preşedintele Klaus Iohannis participă vineri, începând cu ora 10.00, la şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în care va fi aleasă noua conducere şi se va discuta raportul de activitate pe anul 2017. Aceasta este prima apariţie publică a şefului statului din acest an.

Citeşte şi: Noua conducere a CSM va fi aleasă astăzi. Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns CSM. Cine sunt candidaţii UPDATE