Descoperă tipurile de infidelitate: Cum se distrug relaţiile din cauza reţelelor sociale

Fidelitatea este un angajament reciproc bazat pe respect, intimitate, recunoaștere personală și emoțională, dedicare, interes și îngrijire. Este legătura care dă rezistență și solvabilitate relației de cuplu. Dar infidelitatea? Știai că este de mai multe tipuri?

RomaniaTV.net
05 feb. 2018, 09:54
Descoperă tipurile de infidelitate: Cum se distrug relaţiile din cauza reţelelor sociale

Infidelitate emoțională

Una dintre cele mai comune și, în același timp, cele mai dramatice tipuri de infidelitate este cea emoțională. Persoana înșelată este conștientă de faptul că cel de lângă ea are o relație cu o altă persoană. Acesta este motivul pentru care multe cupluri se despart. Dar ce se întâmplă dacă partenerul se implică emoțional într-un mod mai intens decât cu persoana de alături? Nu există niciun contact fizic, dar totuși această legătură este bazată pe complicitate, încredere și intimitate.

Citeşte şi Horoscop dragoste: Află care sunt bărbaţii din zodiac predispuşi la infidelitate anul acesta

Infidelitate prin intermediul rețelelor sociale

Acest act este foarte obișnuit în aceste zile, fără îndoială. Relațiile virtuale, de tot felul, oferă un întreg univers în care cineva poate avea una sau mai multe relații, plus cea de acasă. În acest caz nu există contact fizic. Dar schimbul de replici și de imagini se numește tot infidelitate.

Infidelitate prin lipsa de onestitate

Putem considera lipsa de onestitate un act de infidelitate. Dacă partenerul obișnuiește să te mintă, să-ți ascundă sau să-ți spună numai o parte din adevăr, devine distant, atunci este clar că s-a întâmplat ceva. Orice decepție provocată de celălalt partener este un anumit tip de infidelitate.

Infidelitate prin absența partenerului

Absența partenerului se referă la persoana care nu este niciodată alături de tine când ai nevoie și care investește timp și bani pentru lucruri care nu te implică direct pe tine sau relația voastră. Acest lucru se întâmplă în cazul în care unul dintre parteneri muncește foarte mult, alegând ca pe primul loc să fie munca, nu persoana de alături. Nu există comunicare, suport.

Citeşte şi Crezi că te înşală? Iată ce semne îi dau de gol

Infidelitate din obligație

Se referă la persoanele care formează o relație, dar care nu se iubesc. Lor le este frică de singurătate, preferând să rămână într-o relație din care nu obțin nimic. Acestea sunt situațiile în care fiecare are foarte mult de suferit, plus că ei sunt într-un fel implicați emoțional.

Infidelitate bazată pe distanță

Sunt oameni care critică sau care te fac să te simți prost când nu ești alături de partener. Dacă iubești pe cineva, îi arăți respect și îl aperi când nu este prezent. Nu lăsa pe nimeni să vă vorbească de rău relația.

Greșeli în cuplu care te costă fericirea