Ministrul Finanţelor, anunţ important despre noua lege a pensiilor

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, la Parlament, că noua lege a pensiilor nu va avea un impact bugetar mic, iar cel mai optimist scenariu de aplicare a legii pensiilor e "mâine", cel mai pesimist e ”când spune programul de guvernare".
Romania TV
06 feb. 2018, 10:56
Ministrul Finanţelor, anunţ important despre noua lege a pensiilor

„E obligaţia Ministerului de Finanţe să găsească resursele pentru o măsură sau alta. Nu va fi un impact mic. Vorbim de o schimbare radicală pe această zonă, o schimbare normală, logică şi de bun simţ. Va avea un impact bugetar însemnat şi, ca abordare, sunt pentru a îndrepta cât mai repede ce s-a făcut greşit în trecut. Este un drept al fiecăruia care a lucrat o viaţă întreagă şi nu vreau să întindem foarte mult aplicarea acestei legi”, a declarat Eugen Teodorovici.

Liviu Dragnea: Proiectul noii legi a pensiilor va fi prezentat public în maxim două luni

De asemenea, acesta a spus că vrea ca în luna februarie să vadă o formă definitivă a legii, pentru a putea fi dezbătută în Guvern şi în coaliţie. El a mai afirmat că cel mai optimist scenariu pentru aplicarea legii este „mâine”, iar „cel mai pesimist e când spune programul de guvernare”.

„În luna februarie eu vreau să văd o formă definitivă, un impact cât de cât a ceea ce înseamnă această nouă lege şi pentru a discuta apoi la nivelul Guvernului, coaliţiei ,timpul în care putem să aplicăm o astfel de lege, desigur, la propunerea Ministerului de Finanţe. Eu sunt adeptul aplicării cât mai rapide. Cel mai optimist (scenariu de aplicare a legii pensiilor – n.r.) e de mâine, cel mai pesimist e când spune programul de guvernare”, a continuat el.

În momentul în care coaliţia va da OK-ul pe legea pensiilor, noi o vom prezenta public. Până atunci nu voi da niciun fel de date din lege, dar este o prioritate în actul de guvernare şi trebuie să o adoptăm cât mai repede”, a spus şi ministrul Muncii.

Întrebat de jurnaliști dacă nu i se pare că există o discrepanță între reducerea salariilor bugetarilor și creșterea indemnizației senatorilor și deputaților, Eugen Teodorovici a răspuns: „Aș fi ipocrit să spun «Știți, nu știu cât am salariul, nu știu dacă mi-a crescut…». Nu am spus că nu a crescut, da? Și m-ați ajutat și ieri că am văzut la televizor o situație legată de miniștri, parlamentari și nu numai. Salariul a crescut. Este adevărat și normal este să crească pentru cei care într-adevăr au nevoia cea mai mare și nimeni nu poate să conteste lucrul acesta. A fost o lege a salarizării, s-a votat în Parlament într-o mare majoritate. Nimeni nu spune că lucrurile nu pot fi perfectate pe parcurs, pentru că – numai cine nu știe ce înseamnă această lege o tratează cu ușurință – este o lege extrem, extrem de importantă ca și legea pensiilor”.

 

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Comuna din România unde mai trăiesc doar câțiva oameni. Are ulițele asfaltate și apă curentă, iar casele se vând cu 40.000 de euro
Capital.ro
Legea este în vigoare în toată România. Toți românii au termen până pe 30 iunie
Playtech.ro
SCANDALOS! Mihaela Rădulescu, goală pușcă! A făcut senzație cu ipostaza nud
DailyBusiness
Categoria de șoferi care scapă nepedepsită deși încalcă legea! Polițiștii sunt neputincioși
Adevarul
Cinci predicții ale experților cu privire la impactul condamnării lui Trump asupra alegerilor din 2024 și nu numai
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Mulți șoferi au acest obicei banal. De acum e interzis, se dau amenzi uriașe
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
Cancan.ro
După ce s-a “curățat” la Floreasca și Obregia, Adrian Mititelu Jr. și-a reluat păcatele… Paranghelie la NUBA până la 3 dimineața cu vinuri fine!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Anumiți angajați vor avea parte de mai multe zile de concedii în 2024: Noul proiect de lege a fost adoptat de Camera Deputaților
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți șoferii care fac ITP. Ce trebuie să facă înainte de inspecția tehnică
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp ce erau luați de ape
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
Fenomene paranormale. Nici specialiștii nu pot explica aceste mistere
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'