Vlad Cosma, la ICCJ: Negulescu m-a obligat să dau declaraţii false despre Ghiţă amenintându-mă că-mi arestează familia

Declarații șocante în sala de judecată de la Înalta Curte. Deputatul Vlad Cosma desfinteaza dosarul în care este acuzat Sebastian Ghiţă. Vlad Cosma vorbeste deschis despre abuzurile procurorilor, denunțuri sub amenințări și probe falsificate.

RomaniaTV.net
26 mart. 2018, 11:56
Vlad Cosma, la ICCJ: Negulescu m-a obligat să dau declaraţii false despre Ghiţă amenintându-mă că-mi arestează familia

„În sediul Înaltei Curţi unde se face dreptate şi se află adevărul eu nu fac comentarii”, le-a spus Vlad Cosma jurnaliştilor pe holul ICCJ.

A făcut declaraţii însă în sala de judecată în faţa magistraţilor. Vlad Cosma a vorbit despre dosarul lui Sebastian Ghiţă și despre procurorii de la DNA Ploieşti, acuzaţi de ilegalităţile făcute în dosarele pe care le instrumentau.

Negulescu m-a obligat să dau declaraţii false despre Ghiţă amenintându-mă că-mi arestează familia. Am fost obligat să îmi asum mai multe identități acoperite pentru a obține Negulescu și Onea declarații false în dosarele lui Ghiță„, le-a spus Vlad Cosma magistraţilor.

În dosarul fostului deputat, Vlad Cosma a dat mai multe declarații chiar și cu identitate protejată, dar azi le-a spus judecătorilor că vrea să renunţe la calitatea de martor protejat.

Negulescu falsifica probe. Serghei Petruș nu există și pot dovedi acest lucru. Eu îl cunosc pe cel care a scris probele false. La DNA Ploiești au măsluit împreună cu IPJ Buzău toate testele poligraf”, a mai spus Vlad Cosma, în sala de judecată.

Citeşte şi: Carmen Dan anunţă verificări la IPJ Buzău, după dezvăluirile lui Vlad Cosma. IGPR: 91 de testări cu poligraful, nicio contestaţie

Vlad Cosma a filmat şi înregistrat toate presiunile și abuzurile la care a fost supus de procurorii preferați ai șefei DNA, Mircea Negulescu și Lucian Onea.

Renunț la calitatea de martor protejat în dosarele lui Ghiță pentru că a fost folosită de Onea și Negulescu pentru a mă obliga să dau declarații false„, a mai spus Vlad Cosma.

 

Următorul termen în dosar va avea loc pe 20 aprilie, urmând să fie audiaţi şi alţi martori care au declarat public că şi ei, la rândul lor au fost ameninţaţi şi presaţi de procurorii de la DNA Ploieşti să dea declaraţii în dosarul lui Sebastian Ghiţă.