MAE a transmis părţii franceze preocuparea faţă de declaraţiile privind minoritarii romi

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a exprimat, miercuri, într-o întrevedere cu ambasadorul Franţei, Philippe Gustin, preocuparea faţă de opiniile prezentate de unii responsabili politici de la Paris în problematica cetăţenilor români de etnie romă aflaţi pe teritoriul francez.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 13:52
MAE a transmis părţii franceze preocuparea faţă de declaraţiile privind minoritarii romi

„Ministrul Titus Corlăţean a exprimat preocuparea faţă de opiniile prezentate de unii responsabili politici din Franţa în problematica cetăţenilor români de etnie romă aflaţi pe teritoriul francez”, se arată într-un comunicat al MAE.

De asemenea, Corlăţean a arătat că partea română privilegiază intensificarea cooperării bilaterale pentru concretizarea programelor comune de integrare a acestor cetăţenie de etnie romă, prin utilizarea fondurilor europene.

Potrivit comunicatului MAE, în întâlnirea celor doi oficiali „a fost salutată performanţa cooperării bilaterale în domeniile justiţiei, afacerilor interne şi redinamizarea cooperării descentralizate”.

Pe de altă parte, agenda convorbirilor celor doi „s-a concentrat asupra stadiului actual al relaţiei bilaterale privilegiate dintre România şi Franţa şi asupra perspectivelor concrete de aprofundare a cooperării în cadrul Parteneriatului Strategic, inclusiv prin convenirea unei noi Foi de parcurs, care să cuprindă proiectele şi domeniile concrete de cooperare, instituţiile responsabile şi termenele de implementare”, se arată în comunicat.

Corlăţean a mai apreciat şi interesul părţii franceze acordat relaţiei privilegiate cu România, exprimat prin scrisoarea de felicitare, cu ocazia învestirii sale în funcţie, din partea omologului său francez, Laurent Fabius.

Comisia Europeană aşteaptă din partea Franţei „măsuri concrete” pentru ameliorarea situaţiei romilor, cum ar fi ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, a declarat miercuri comisarul pentru Justiţie, relatează AFP.