Ceara de albine este foarte bună şi pentru frumuseţe. Descoperă cum s-o foloseşti

Folosită extern, ceara de albine are efect antiinflamator, fiind utilă în tratarea unor probleme ale pielii, unghiilor și părului.

RomaniaTV.net
23 mai 2018, 13:17
Ceara de albine este foarte bună şi pentru frumuseţe. Descoperă cum s-o foloseşti

Ceara de albine este un produs natural, secretat de niște glande speciale ale albinelor lucrătoare tinere și conține uleiuri volatile și acizi grași. Topită pe baie de aburi și amestecată cu uleiuri vegetale și esenţiale poate fi baza unor produse cosmetice și terapeutice cu efecte extraordianre pentru piele în mod special.

Susține sănătatea pielii

Față de cremele hidratante și loțiunile pentru corp din comerț, care are substanțe chimice, ceara de albine conține vitamina A și oferă hidratare pe termen lung. Măștile cu ceară sunt ideale pentru a combate problemele tenului. Efectele acneei pot fi combătute cu o mască realizată dintr-o linguriță de ceară încălzită, ½ linguriță de miere și o linguriță de propolis. Întinzi masca pe față și o lași să acționeze un sfert de oră.

Pentru pielea sensibilă, poți face o mască dintr-o linguriță de ceară încălzită, o jumătate de linguriță de miere, 1 gălbenuș, 1 linguriță de glicerină și 1 linguriță de ceai verde. Trebuie să aplici și să lași masca să acționeze 20 de minute.

Citeşte şi Cum să-ţi faci cremă de protecţie solară la tine acasă. Trucul pe care toate femeile trebuie să-l ştie

Alungă eczema și cicatricele

Boală inflamatoare a pielii, eczema se manifestă prin mâncărimi și roșeață care pot fi combătute cu ceară de albine. Topește pe baie de aburi 7 g de ceară peste care ai adaugă 25 de picături de ulei de esențial de trandafir și 20 g de migdale măcinate. După ce s-a topit ceara, strecoară amestecul. Păstrează-l într-un recipient opac pentru a-l aplica pe zonele cu probleme.

Tot datorită proprietății antiinflamatoare pe care o are ceara de albine, este utilă pentru a trata rănile superficiale și pentru a estompa cicatricele. Acestea se masează cu un amestec făcut dintr-o linguriță de ceară de albine încălzită pe baie de aburi și 10 ml de ulei de migdale. Strecoară lichidul și toarnă-l într-un borcănel de sticlă.

Citeşte continuarea pe ClickSanatate.ro.