Oraşul Sydney suferă de mai multă poluare decât Beijingul

Zeci de persoane care acuzau dificultăţi respiratorii au primit îngrijiri din partea paramedicilor după ce un incendiu de vegetaţie a acoperit cu un strat de fum oraşul Sydney, iar calitatea aerului din acest oraş australian a scăzut sub nivelul celui înregistrat în anumite zone din Beijing.
Iulian Tudor
29 mai 2018, 11:41
Oraşul Sydney suferă de mai multă poluare decât Beijingul

Serviciul de stat pentru ambulanţe a anunţat că a fost solicitat să intervină în mai mult de 80 de cazuri, iar paramedicii au tratat peste 50 de persoane care sufereau de astm şi dificultăţi respiratorii în oraşul Sydney.

Aproape o treime dintre cazuri au fost copii cu vârste mici, a dezvăluit un reprezentant al acestui serviciu naţional australian.

Potrivit Departamentului de Pompieri din statul australian New South Wales, fumul a provenit de la 70 de incendii controlate, ce au fost iniţiate pentru a reduce riscul de declanşare a unui incendiu de vegetaţie devastator. Cele 70 de focare controlate au fost aprinse pe durata weekendului trecut în jurul oraşului Sydney, potrivit Agerpres.

„Fumul din Sydney va începe să se disipeze în această după-amiază, odată cu apariţia prognozată, din sud, a vânturilor şi a precipitaţiilor. În anumite zone, un strat rezidual de fum ar putea să rămână vizibil şi în următoarele două zile”, a anunţat Departamentul de Pompieri pe contul său de Twitter.

Calitatea aerului din Sydney a scăzut sub nivelul unor zone din Beijing, potrivit datelor colectate de World Air Quality Index, determinând autorităţile medicale să emită avertismente adresate persoanelor cu afecţiuni respiratorii, copiilor şi vârstnicilor, care au fost îndemnaţi să rămână în interiorul locuinţelor, potrivit Agerpres.

Indexul calităţii aerului din New South Wales arată că în zonele din nord-vestul şi sud-vestul oraşului Sydney au fost înregistrate concentraţii periculoase de particule în suspensie.

Potrivit Agenţiei de Protejare a Mediului, expunerea pe termen lung la particule în suspensie cu diametre mai mari de 2,5 microni provoacă aproximativ 520 de decese premature în fiecare an în Sydney.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Veste bună pentru elevi și profesorii. Vor avea o zi liberă chiar în iunie, înainte de vacanța de vară
Capital.ro
Nu primesc omologare RAR. Românii au interzis să circule pe stradă cu aceste vehicule
Playtech.ro
Cine e Roxana, soția lui Radu Mazăre. A lăsat-o ÎNSĂRCINATĂ în pușcărie
DailyBusiness
Lovitură dură pentru industria jocurilor de noroc! Apar noi modificări în lege!
Adevarul
Turist speriat de prețurile din centrul unui mare oraș din România: „E prea mult“
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Codul Rutier. Întrebările care îi pot pune în dificultate pe cei care vor să obțină permisul auto
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
Radu Mazăre, tătic pentru a doua oară! A dezvăluit sexul bebelușului + Ce nume a ales
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
La ce sumă ajunge, de la 1 septembrie, pensia unui român care și-a desfășurat întreaga activitate în condiții normale! Daniel Baciu anunță măriri de peste 40%
Capital.ro
Decizie pentru cei care au aceste telefoane mobile! Devine total INETRZIS de la 1 iunie 2024
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
substantial.ro
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, sărbătorite pe 13 iunie în 2024: Tradiții și simboluri creștine pe care fiecare credincios ar trebui să le respecte
MediaFlux
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'