CM 2018. Rusia, cu un picior în optimi. „Faraonii” lui Mo Salah, ca şi eliminaţi

Rusia este ca şi calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal pe care o organizează, după ce a învins formaţia Egiptului cu scorul de 3-1 (0-0), marţi seara, pe stadionul din Sankt Petersburg, în al doilea său meci din Grupa A.
Iulian Tudor
19 iun. 2018, 17:08
CM 2018. Rusia, cu un picior în optimi.

Rusia, care în meciul de debut a surclasat Arabia Saudită, s-a impus prin autogolul lui Ahmed Fathi (autogol, 47) şi reuşitele lui Denis Cerîşev (59) şi Artem Dziuba (62), în timp ce pentru africani a înscris Mohamed Salah (73 – penalty). Deşi nu a făcut un meci deosebit, ”Sbornaia” a reuşit să îşi asigure în mare măsură prezenţa în faza următoare a competiţiei înaintea ultimului meci din grupă.

Echipa gazdă a avut primele ocazii de gol, dar mingea trimisă cu capul Ignaşevici a fost prinsă de portar (6), iar şutul lui Golovin (6) a trecut pe lângă poartă.

”Faraonii” au replicat prin lovitura de cap a lui Mohsen (15), însă aceasta a fost deviată în corner. Un minut mai târziu, Trezeguet a şutat cu efect la colţul lung, dar balonul a ocolit de puţin poarta.

Până la finalul primei reprize fiecare formaţie şi-a mai creat câte o situaţie, ruşii prin Cerîşev (19), care a şutat de la 20 metri, puţin peste bară, iar Salah (42) a ieşit pentru prima oară la rampă, şutând din întoarcere, dar pe lângă.

Rusia a deschis scorul cu şansă, în debutul reprizei secunde (47), când Zobnin a trimis un şut fără valenţe, dar Fathi, jenat de Dziuba, a deviat mingea în propria poartă. A fost al cincilea autogol de la CM 2018, recordul la o Cupă Mondială fiind de şase (1998).

Egiptenii au acuzat golul primit şi au mai încasat alte două, în decurs de câteva minute. Denis Cerîşev (59) a reluat simplu din 7 metri mingea întoarsă de Mario Fernandes şi a ajuns la trei goluri marcate în turneu, egalându-l pe portughezul Cristiano Ronaldo. Dziuba a înscris apoi (62), după ce l-a driblat pe Ali Gabr în urma unei lansări foarte lungi.

”Faraonii”, învinşi în meciul lor de debut de Uruguay cu 1-0, au alergat măcar după golul de onoare, dar Trezeguet (67) a tras din marginea careului puţin pe lângă poartă.

Golul egiptean a venit din partea vedetei Mohamed Salah (73), dintr-un penalty obţinut de vedeta lui Liverpool, în urma unui fault comis de Zobnin, dar lovitura de pedeapsă a fost acordată în urma asistenţei video, arbitrul dictând iniţial lovitură liberă din marginea careului.

Egiptenii au alergat şi după alte goluri, dar soarta meciului era deja jucată şi nimic notabil nu s-a mai întâmplat până la final.

Egiptul, aflată la a treia sa Cupă Mondială, nu are până acum nicio victorie, înregistrând patru eşecuri şi două egaluri.

Salah a marcat 71% din golurile Egiptului în preliminarii.

Rusia nu a pierdut niciodată până acum în faţa unei echipe africane la Cupa Mondială, înregistrând patru victorii (4-0 cu Camerun în 1990, 6-1 cu Camerun în 1994, 2-0 cu Tunisia în 2002) şi un egal (1-1 cu Algeria în 2014).

Marţi, Uruguayul va înfrunta echipa Arabiei Saudite, la Rostov pe Don, iar o victorie a sud-americanilor i-ar califica alături de Rusia în optimi. Rusia nu este calificată din punct de vedere matematic, dar cu 6 puncte şi +7 la golaveraj este puţin probabil să rateze această şansă.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 25 iunie, Arabia Saudită – Egipt, la Volgograd (Volgograd Arena), şi Uruguay – Rusia, la Samara (Samara Arena).


Clasament:

1. Rusia 2 2 0 0 8:1 6
2. Uruguay 1 1 0 0 1:0 3
3. Egipt 2 0 0 2 1:4 0
4. Arabia Saudită 1 0 0 1 0:5 0

Cele mai importante faze ale partidei:

Min. 73 GOOOL Egipt! Penalty acordat după consultarea VAR. Iniţial, arbitrul acordase lovitură liberă de pe linia careului de 16 metri. Mohammed Salah transformă penalty-ul şi scorul este acum 3-1 pentru Rusia!

Min. 62 GOOOL Rusia! Artem Dzyuba ridică scorul la 3-0 cu un şut din 14 metri, pe jos, lângă bară, imposibil de ajuns de portar. Este 3-0 pentru Rusia!

Min. 59 GOOOL Rusia! Denis Cheryshev primeşte o pasă în interiorul careului egiptean, de la Mario Fernandes, şi şutează imparabil pentru El Shenawy! Este 2-0 pentru Rusia!

Min. 47 GOOOL Rusia! Ahmed Fathy are ghinion și înscrie în propria poartă după ce a deviat un șut! Este 1-0 pentru Rusia!

Min. 19 Şut Samedov, de la marginea careului de 16 metri, mingea trece puţin peste transversală.

Min. 16 Egiptul are şansa de a deschide scorul, prin Trezeguet, însă diagonala acestuia trece peuţin pe lângă bara din stânga lui Akinfeev.

Componenţa formaţiilor:

Rusia: Akinfeev – Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Zhirkov – Gazinskiy, Zobnin – Samedov, Golovin, Cheryshev – Dzyuba.

Egipt: El Shenawy – Abdelshafy, Hegazy, Gabr, Fathy – Hamed, Elneny – Trezeguet, Elsaid, Salah – Mohsen.

Marea veste vine din tabăra Egiptului, unde Mohammed Salah este anunţat ca titular. Noutăţi, chiar dacă nu la fel de spectaculoase, sunt şi în lotul Rusiei, faţă de meciul cu Arabia Saudită, câştigat cu scorul de 5-0. Artem Dziuba, care a intrat foarte bine în joc în meciul cu saudiţii, cu gol şi pasă de gol, este acum titularizat în atacul gazdelor.

TVR ONLINE RUSIA-EGIPT STREAMING CM 2018. Meciul Rusia-Egipt se joacă la Sankt Petersburg.

Spynews
Anca Țurcașiu a devenit bunică! Nora sa a adus pe lume o fetiță. Ce nume va purta micuța: „Sunt cea mai fericită de pe pământ...” / VIDEO
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
Alină Bădic, avertismente pentru zodii! Se schimbă tot în următoarea perioadă
Capital.ro
România, țintă pentru Armata RUSĂ. Ne salvează UNGURII: Nu vom permite!
Playtech.ro
Dumnezeule, ce și-a făcut la față! Imagini ȘOC cu Iulia Albu. ULUITOR cum arată acum
DailyBusiness
Salariu de 2500 de euro pentru români! Cine primește banii
Adevarul
De ce sunt SUA vulnerabile la atacuri din partea ISIS. Semnale de alarmă după o operațiune recentă
Spynews
Trei persoane și-au pierdut viața într-un teribil accident, în Iaşi. Un politician AUR și iubita lui au acroșat un pieton și s-au oprit într-un cap de pod / FOTO
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere. Un cunoscut lăutar s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu o boală grea: "Dumnezeu să te ierte..." / FOTO
Evz.ro
Sfaturi pentru zilele de caniculă. Cum să te răcorești fără aer condiționat
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Călin Geambașu și mama copilului său se plimbă prin instanțe de cinci ani, dar... 'Mă sărută de față cu avocații' 😲
Playsport.ro
WOW, PREA fierbinte! Fusta Corinel Caragea, mult prea scurtă?! Cum a apărut printre suporteri înainte de România - Ucraina
kanald.ro
Marina Almășan, adevărul din spatele despărțirii de Victor Socaciu: „Personajul care ne tulburase liniștea a reapărut. A fost începutul sfârșitului”
Capital.ro
Vor să interzică definitiv în UE. Produsul care dispare complet din România: Sunt vieți în joc
StirileBZI
Românii pot primi 37.000 de euro! Banii sunt dați de Comisia Europeană
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Coaliția va Stabili Miercuri Data Alegerilor Prezidențiale, spune Nicolae Ciucă
MediaFlux
NATO a pus ARMELE NUCLEARE în ALERTĂ! ÎNCEPE ARMAGHEDONUL?
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?