REZULTATE BACALAUREAT sesiunea a doua 2012 Bihor, după soluţionarea contestaţiilor

REZULTATE BACALAUREAT SESIUNEA A DOUA 2012, Bihor. 2.801 de candidaţi s-au înscris la examenul de bacalaureat sesiunea de toamnă, din Bihor. Promovabilitatea la bacalaureat în Bihor a crescut cu mai puţin de un procent după rezolvarea contestaţiilor, astfel că rezultatele finale arată că 33,12 la sută din candidaţii la sesiunea din toamnă au luat examenul.
Romania TV
04 sept. 2012, 14:19
REZULTATE BACALAUREAT sesiunea a doua 2012 Bihor, după soluţionarea contestaţiilor

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri seară, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, rezultatele finale ale bacalaureatului pentru cea de-a doua sesiune din 2012 arată că din cele 477 de contestaţii depuse, 151 au fost aprobate, potrivit Mediafax. Astfel, la două lucrări notele s-au modificat cu 0-0,5 puncte, la 108 cu 0,5-1 punct, la 39 cu 1,01-1,5 puncte, iar la alte două lucrări notele s-au modificat cu peste 1,5 puncte.

Pentru 21 de elevi bihoreni, acest lucru a însemnat promovarea examenului, astfel că numărul liceenilor care au trecut bacalaureatul în Bihor este acum de 810, iar promovabilitatea a crescut de la 32,26 la sută la 33,12 la sută.

Cei mai mulţi dintre elevii bihoreni promovaţi – 618 – au obţinut medii între 6 şi 6,99. Medii între 7 şi 7,99 au luat 168 de elevi bihoreni, iar 23 au medii între 8 şi 8,99. Unul singur a obţinut o medie între 9 şi 9,99, iar zece nu a luat nimeni.

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Bihor era de 32,26 la sută înaintea depunerii contestaţiilor, rezultatele fiind mai bune decât în sesiunea similară a anului trecut, când procentul de promovabilitate a fost de 22,31.

„Numărul candidaţilor înscrişi la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat a fost de 2.801, iar numărul celor prezenţi a fost 2.446. Dintre aceştia, 789 au promovat examenul, astfel că rata de promovabilitate la nivel de judeţ este de 32,26”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor, Claudiu Damian, pentru Mediafax.

Conform unui comunicat de presă transmis de ISJ Bihor, în sesiunea de toamnă probele scrise ale examenului de bacalaureat s-au desfăşurat în şapte centre. Dintre cei 2.446 de absolvenţi care s-au prezentat la examen, 20 au fost eliminaţi.

La prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, în urma soluţionării contestaţiilor, numărul elevilor promovaţi a fost de 3.511, astfel că promovabilitatea în judeţ a fost de 54,66 la sută.

REZULTATE BACALAUREAT 2012 sesiune a doua Bihor AICI.

Circa 180.000 de liceeni au participat anul acesta la examenul de maturitate. Prima sesiune a fost un dezastru. În majoritatea judeţelor, rata de promovabilitate s-a plasat sub 50%, iar vârful s-a înregistrat în judeţul Ilfov unde 85% dintre elevi au picat Bacalaureatul. Şi în Bucureşti, 61% dintre elevi nu au promovat examenul.

În prima sesiune a bacalaureatului de anul acesta, promovabilitatea a fost de 44,26%, după soluţionarea contestaţiilor, faţă de 45,72% în 2011. Vezi aici cum s-au prezentat elevii în prima zi de examen.

Absolvenţii de liceu care nu au fost admişi la Bacalaureat două sesiuni la rând şi care vor să încerce şi a treia oară să promoveze examenul sunt nevoiţi să plătească o taxă de înscriere.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Locul de muncă unde poți câștiga lejer 7.000 de lei pe lună. Zeci de posturi sunt disponibile în România, în mai multe orașe
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii din străinătate. Documentul care trebuie depus la ANAF neapărat
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! O mare companie face angajări!
Adevarul
Atacuri dure ale lui Edgodan la adresa Israelului: „O amenințare pentru întreaga umanitate”. Netanyahu, un „vampir”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Theo Rose și Anghel Damian trec printr-o perioadă dificilă din viața lor. Ce s-a întâmplat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect
Cancan.ro
Ultimele imagini cu micuța Raisa în viață. Ce au surprins camerele de supraveghere pe 27 mai 2024
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A fost găsită o grenadă acasă la părinții Andreei Tonciu! Mama vedetei a făcut dezvăluiri, în exclusivitate, la „Follow us!”: „Este șocul vieții noastre”
Capital.ro
Rusia va ATACA România? S-a anunțat în seara aceasta: Și-ar dori
StirileBZI
Salariul minim pe economie va crește de la 1 iulie: Câți bani vor primi peste un milion de români
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'