Sorin Blejnar, Nicu Gheară şi Codruţ Marta, sfătuiţi în afaceri de acelaşi consultant financiar

Familia fostului şef ANAF, Sorin Blejnar, şi oamenii controversatului om de afaceri Nicu Gheară au acelaşi consultant financiar. Rodica Mîndroiu este unul dintre cei mai influenţi consultanţi din Bucureşti. În trecut ea a lucrat la Ministerul de Finanţe şi la Camera Deputaţilor.
Romania TV
05 sept. 2012, 07:03
Sorin Blejnar, Nicu Gheară şi Codruţ Marta, sfătuiţi în afaceri de acelaşi consultant financiar

Aceeaşi Rodica Mîndroiu lucra şi pentru Codruţ Alexandru Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejnar. Ultimii doi sunt anchetaţi penal, fiind acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală. Fugit din ţară, Marta este căutat acum de INTERPOL. Referatul prin care procurorii au cerut arestarea lui Marta atestă legăturile dintre Rodica Mîndroiu şi foştii şefi ANAF, scrie hotnews.ro.

„Pe măsură ce investigaţiile procurorilor vor continua, vor realiza că nu am niciun fel de implicare în acest dosar. Este o interceptare care nu are legătură cu cauza. E o societate unde am stabilit sume şi am pus sechestre de 100 de milioane de dolari. Nu mă aştept la niciun fel de lovituri. Eu nu mă îngrijorez atâta timp cât lucrurile merg în direcţia normală. Acea interceptare face referire la o societate comercială unde cei de la vamă au stabilit 100 de milioane prejudiciul”, a declarat miercuri Sorin Blejnar, la sediul DNA.

Procurorii DNA au decis miercuri prelungirea cu 30 de zile a măsurii interdiciţiei de a părăsi ţara dispusă în cazul fostului şef al ANAf, Sorin Blejnar, şi în cel al fostului şef al Vămilor, Viorel Comăniţă.

Cei doi – cercetaţi într-un caz privind o evaziune fioscală de peste 15 milioane de euro – s-au prezentat miercuri dimineaţa la DNA, ei luând la cunoştinţă de măsura dispusă, care poate fi contestată în instanţă.

Potrivit DNA, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, grupul infracţional care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

În acest caz mai sunt cercetaţi fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa Dan Secăreanu, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, soţii Radu şi Dana Nemeş, Mihai Gulea, Ştefan Puşcaşu şi Ovidiu Ioan Moldovan au primit interdicţie de a părăsi ţara.

Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat instituirea sechestrului asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile şi imobile aparţinând fostului şef al ANAF Sorin Blejnar, fostului său şef de cabinet Codruţ Marta şi fostului director al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Viorel Comăniţă.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei. E adorată de români, iar bugetul e unul prietenos
Ungurii ne dau clasă. Succes imens chiar în inima României. Ce au făcut în Transilvania
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Este vestea momentului pentru românii care au credite la bancă!
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Vijelii și grindină. Totul se schimbă în câteva ore
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză completă iunie 2024
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Apar noi ajutoare pentru persoanele cu dizabilități: Ministrul Muncii „Pot fi construite de la zero servicii sociale care să susţină aproape 5.000 de persoane cu dizabilități să aibă un trai independent.”
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți proprietarii de terenuri. Legea se aplică peste tot în România
StirileBZI
Coșul de produse e mai ieftin în Grecia decât în România! Cât plătesc românii în supermarketuri
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Tragedie în Bistrița: Bărbat găsit mort în mașină, după ce trecătorii l-au crezut adormit. Ancheta ridică semne de întrebare
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'