Un fost ministru PSD cere demisia lui Dragnea, după eşecul referendumului

Fostul ministrul al Educaţiei Remus Pricopie a afirmat luni că cetăţenii şi-au manifestat dezinteresul în legătură cu referendumul organizat de Guvern şi a afirmat că liderul principalului partid de guvernare avea rezultatele mai multor cercetări din care rezulta că românii nu vor participa la referendum. Pricopie a afirmat că, într-o astfel de situaţie, un lider politic autentic nu are decât o singură opţiune: demisia.

RomaniaTV.net
08 oct. 2018, 10:17
Un fost ministru PSD cere demisia lui Dragnea, după eşecul referendumului

„În decembrie 2016, premierul Italiei, Matteo Renzi, şi-a dat demisia, ca urmare a eşecului la referendumul privind reforma constituţională. Deşi prezenţa la urne a fost una semnificativă (65%), italienii au respins modificările constituţionale propuse de guvernul de stânga condus de Renzi. Respectând o cutumă specifică societăţilor democratice, premierul italian a făcut un gest firesc pentru un politician responsabil care, conştient de forţa şi semnificaţia votului, şi-a asumat, prin demisie, un eşec politic şi a demonstrat tuturor că înţelege dimensiunea reală a principiului reprezentării. În octombrie 2018, în România, este organizat un referendum pentru modificarea Constituţiei, pe tema redefinirii familiei. Paradoxal, deşi liderul principalului partid de guvernare avea rezultatele mai multor cercetări realizate de sociologi români (neplătiţi din banii de partid), din care rezulta foarte clar că românii nu vor participa la acest referendum, prin urmare nu vor valida iniţiativa de modificare a Constituţiei, PSD este aruncat într-o nouă aventură”, afirmă Pricopie, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, preşedintele PSD Liviu Dragnea a devenit „prima voce care susţine public referendumul şi conceptul de ‘familie tradiţională’ – concept pe care însă a uitat să-l definească într-un mod clar, cel puţin din perspectivă juridică”.

„Cu toate că au avut la dispoziţie două zile pentru a vota, cetăţenii şi-au manifestat dezinteresul şi/ sau dezacordul în legătură cu referendumul organizat de Guvern (20,41% participare la vot). Într-o astfel de situaţie, un lider politic autentic, care crede şi acţionează în virtutea principiilor democratice, care respectă şi ascultă vocea cetăţenilor / alegătorilor mai mult decât pe cea a consultanţilor străini (plătiţi din banii de partid), nu are decât o singură opţiune: demisia. Sigur, Italia nu este România şi nici Renzi nu este genul de politician care să arunce în spatele altora (Statul Paralel, omul negru, Soros, UE, NATO, atentatorii la ordinea constituţională, vocile critice din PSD etc.) greşelile sale politice. De fapt, dacă analizăm cu atenţie, cred că în România a apărut un nou tip de politician – politicianul fără vină – cel care poate face orice, dar care nu-şi asumă niciodată responsabilitatea”, afirmă Pricopie.