Băsescu are o nouă sală de conferinţe şi un pupitru pe care scrie „Preşedintele României”

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, joi, jurnaliştilor care au remarcat că pe pupitrul noii săli de conferinţe inaugurate la Cotroceni nu mai scrie "Administraţia prezidenţială", ci "Preşedintele României" să întrebe la Biroul de presă despre modificare, el văzând cu o zi înainte cum arată. "Întrebaţi-i pe cei de la Biroul de presă. Am văzut şi eu ieri cum arată", le-a spus şeful statului jurnaliştilor care l-au întrebat de ce s-a optat pentru această modificare şi dacă a fost consultat în privinţa acesteia.

RomaniaTV.net
14 sept. 2012, 06:20
Băsescu are o nouă sală de conferinţe şi un pupitru pe care scrie „Preşedintele României”

Administraţia Prezidenţială a dat în folosinţă joi o sală de conferinţe care va fi folosită pentru activităţile de presă ale preşedintelui Băsescu şi ale celorlalţi demnitari de rang înalt ce vor avea întâlniri oficiale cu şeful statului.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, pentru amenajarea sălii de conferinţe au fost folosite materiale din depozitul Administraţiei Prezidenţiale (mobilier, covoare etc.), dar şi echipamentul tehnic utilizat până în prezent.

Cele două pupitre pentru declaraţii (unul pentru preşedintele României şi un altul pentru oaspeţi) sunt luate în custodie cu titlu gratuit de la societatea SC Sfera Plastic Design, iar siglele montate pe acestea au fost cumpărate, potrivit procedurilor legale de achiziţie publică, valoarea lor totală fiind de 188 de lei, fără TVA, precizează sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, a explicat că amenajarea unei săli de conferinţă destinată activităţilor de presă ale şefului statului era necesară deoarece, până în prezent, în Palatul Cotroceni nu exista un astfel de spaţiu.

„Pentru declaraţiile şi conferinţele de presă ale domnului preşedinte se foloseau, până în prezent, diferite zone din Palatul Cotroceni care erau amenajate special de fiecare dată când avea loc un astfel de eveniment. Dificultăţile tehnice pe care le presupuneau aceste lucrări, eforturile personalului tehnic, dar şi timpul necesar amenajării au constituit deseori impedimente în activitatea de comunicare a Administraţiei Prezidenţiale. Noul spaţiu destinat activităţilor de presă nu face altceva decât să pună Preşedinţia României în rândul cancelariilor occidentale”, a declarat Bogdan Oprea.

Este vorba despre o sală cu coloane, aflată la subsolul Administraţiei prezidenţiale, care nu era folosită până acum pentru niciun fel de activităţi.

Sala a fost decorată cu draperii bleumarin, cu un covor albastru cu sigla Administraţiei prezidenţiale.

De asemenea, au fost amplasate steagurile UE şi NATO şi tricolorul României.

În sală se află şi un pupitru cu sigla Administraţiei prezidenţiale şi scaune şi mese pentru jurnalişti.