Ministrul interimar al Educaţiei a decis retragerea modelelor de subiecte pentru Bacalaureat şi Evaluarea naţională. Urmează consultări

Ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb a decis retragerea modelelor de subiecte pentru examenele de Bacalaureat şi Evaluarea naţională, de pe site-ul instituţiei, la scurt timp după ce au fost publicate. Profesorii au atras atenția că noua formă de examinare le-ar fi permis elevilor să obțină nota 5 rezolvând doar primul subiect. Ministrul anunţă consultări de urgenţă, la minister, pe acest subiect, vineri.

01 nov. 2018, 12:03
Ministrul interimar al Educaţiei a decis retragerea modelelor de subiecte pentru Bacalaureat şi Evaluarea naţională. Urmează consultări

Cu șapte luni și jumătate înainte de Evaluarea Națională și cu opt înainte de Bacalaureat, Ministerul Educației face schimbări pe care le anulează, temporar deocamdată, la nici 24 de ore de la anunțarea lor.

Miercuri seară, ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, a decis retragerea modelelor de subiecte pentru examene de pe site-ul instituției, deși ele abia fuseseră publicate.

Modelele de subiecte conțineau inclusiv teste grilă ce urmau să fie introduse la toate materiile de examen.

SUBIECTE GRILĂ EVALUARE NATIONALA 2019: E posibil să crească artificial rata de promovare, nu este exclus să se copieze mult mai uşor

Ministrul Rovana Plumb a declarat la Europa FM, că vineri vor avea consultări ample pe această temă

Astăzi, Ministrul Rovana Plumb explică în exclusivitate la Europa FM, că mâine, vor avea consultări ample pe această temă.

„Vom avea la Ministerul Educației consultări cu Asociația Elevilor, cu Asociația Părinților și cu tot ce înseamnă cadre didactice, inclusiv sindicatele din învățământul preuniversitar. Aceasta a fost decizia mea, pentru că este normal și firesc să se cunoască opiniile tuturor în ceea ce privește educația copiilor noștri și să luăm decizii bine fundamentate”, a declarat Rovana Plumb.

„După ce voi asculta punctele de vedere a tuturor actorilor importanți, voi lua o decizie și voi comunica care este punctul de vedere în baza concluziilor întâlnirii. Mâine vom ajunge la o concluzie în mod cert”, a mai spus Plumb.

Ministerul Educației a publicat pe site-ul subiecte.edu.ro, modelele de subiecte la Limba și literatura română și la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2019 şi modele de subiecte pentru Bacalaureat 2019. Este vorba despre teste grilă, potrivit noilor reguli după care se vor desfășura probele atât la examenul de Bacalaureat 2019, cât şi la cel de Evaluare.

Modelele de subiecte la Evaluarea Naţională 2019 au fost publicate de Ministerul Educaţiei